Çorum’un önünde, Sağlık Müdürlüğü, Özel İdare ve Tekel binalarının yıkılmasıyla kazanılacak büyük meydan ve Kentpark gibi iki büyük proje duruyor. ÇORUM HABER’in sıkça dile getirdiği üzere, kentler meydanlarıyla, parklarıyla, yeşil alanlarıyla, kültür ve sanat mekânlarıyla “daha yaşanır kent” olurlar.
Belediye’nin, gerek meydan ve park düzenleme, gerekse korunması gerekli kültür varlıklarını restore ederek Çorumluların günlük yaşamına ve turizme kazandırma yönündeki çabalarını, bu anlayışla takdir ediyor, destekliyoruz. Kale, Velipaşa Hanı ve eski karakol binasının restorasyonu ile Çorum’un çok şey kazanacağını biliyor, bunun heyecanını duyuyoruz.
Meydanları, parkları, restore edilmiş tarihi mekânları ile yepyeni bir çehre kazanacak olan Çorum’un, “kültür ve sanat kenti” imajını tamamlayacak bir başka büyük proje ise, artık ömrünü tamamlamış ve astarı yüzünden pahalı geldiği için onarımı bile mümkün olmayan Devlet Tiyatrosu’nun yerine, dev bir Kültür ve Sanat Merkezi yapımıdır. Bu, daha güçlü ve kararlı biçimde Çorum’un gündemine alınmalıdır.
Yine, Hükümet Konağı karşısında oluşacak meydana “Barış Meydanı” adının çok yakışacağını, “Barış Kenti” imajını inşa etme anlayışı çerçevesinde ifade etmeyi ve şimdiden önermeyi de görev biliyoruz. Tüm Çorumluları, Çorum’u sevenleri, yurt ve insan sevgisiyle dolu herkesi, geçmişin olumsuz izlerini elbirliği ile silmek üzere ortak amaçlar etrafında toplanmaya çağırıyoruz.
Editör: TE Bilisim