Rektör Alkan bu kapsamda Üniversite bünyesinde kurulan “Bağımlılıkla Mücadele Araştırma ve Uygulama Merkezi” ile her türlü bağımlılıkla etkin bir şekilde mücadele edeceklerini belirtti.

Dün Rektörlük Senato Salonu’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Reha Metin Alkan, “Bağımlılıkla Mücadele Araştırma ve Uygulama Merkezi” hakkında bilgi verdi.

Toplantıda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam ve Bağımlılıkla Mücadele Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emrah Karadere’nin yanı sıra Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Abdullah Çolak, Yrd. Doç. Dr. Özlem Demirtaş, Yrd. Doç. Dr. Selen Özakar Akça, Yrd. Doç. Dr. Serpil Pekdoğan, Yrd. Doç. Dr. Ece Yazla Asafov ve Yrd. Doç. Dr. Özlem Akdoğan da hazır bulundular.

Bağımlılıkla Mücadele Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetmeliği’nin 21 Ekim 2017 tarihli ve 30217 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan Rektör Alkan, “Bu Merkez’in kurulması fikri ilk olarak Sayın Valimiz Necmeddin Kılıç’la yaptığımız bir toplantıda ortaya çıktı. Sayın Valimiz, böyle bir merkez kurularak bağımlılıkla akademik ve sistematik olarak mücadele edilebileceğini söylemişti. Biz de hemen harekete geçerek, bu Merkez’i kısa sürede hizmete soktuk. Merkezimizin bilimsel araştırmaların yanı sıra toplumda daha fazla karşılık bulacak çalışmalar yapacağına inanıyorum. Merkezimizin kurulmasında emeği geçen başta Rektör Yardımcımız Nurcan Baykam olmak üzere tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Günümüzde bağımlılığın sadece tütün ve diğer madde kullanımıyla sınırlı olmadığına dikkat çeken Rektör Alkan, cep telefonu ve sosyal medya gibi farklı bağımlılıklarla da mücadele edilmesinin zorunlu hâle geldiğini ve kurulan yeni Merkez ile bu konuda da çaba göstereceklerini kaydetti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam da Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin akademik ve bilimsel veriler ışığında hizmet sunacağına vurgu yaparak, güzel ve başarılı çalışmalara imza atılacağına inandığını dile getirdi.

Son olarak söz alan Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emrah Karadere ise Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde ilk olarak il genelindeki bağımlı sayısını belirlemeye çalışacaklarını ardından da bağımlılığın nedenlerini ortaya koymaya çalışacaklarını dile getirerek, “Bağımlılıkla mücadelenin en etkin yolunun, bu nedenlerin ortadan kaldırılmasıyla olacağı gerçeğinden yola çıkarak, bağımlılığın toplumda gelişimini önlemeyi amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yrd. Doç. Dr. Karadere öte yandan Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Çorum Uyuşturucu ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu’yla birlikte ortak çalışmalar da yapacağını sözlerine ekledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim