2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde ÇEKAP (Çorumda Eğitim Kalitesinin arttırılması projesi) kapsamında başlatılan “Her Okulun Bir Projesi Var”” Sağlam Çınarlar” ve “Düşünce Kulüpleri” projeleri hakkında okul müdürlerine 4 adet bilgilendirme toplantısı yapıldı.
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kadir Söngüt, önceki yıllarda yürütülen projelerin değerlendirmesini yaparak, “Yüz yıllık bir süreç olan eğitimin küçük adımları anlamına gelen bu projelerle okullarımızda hareket ve farkındalık oluşturmak amacındayız. Bu projelerle ortalama insan kalitesinin artmasını sağlarken, okuluna, ülkesine değer veren bireyler yetişmesine de katkıda bulunmuş olacağız. Yöneticiler olarak bizler bu sorumluluğun bilinciyle hareket etmek zorundayız. “dedi.
Okulların geliştirdikleri iyi örnekleri birbirleriyle paylaşmalarına ve birbirlerine model teşkil etmelerine imkân sağlayarak eğitim-öğretim aktivitelerini geliştirmeyi ve yaygınlaştırmayı hedeflediklerini dile getiren Sögüt, “Her Okulun Bir Projesi Var” projesinde; tüm okullarımız önceden belirlenen 19 alanda proje hazırlayacak ve uygulayacaklar. “Sağlam Çınarlar” projesinde ilkokullarımız her ay için belirlenen bir değer üzerine etkinlik ve aktiviteler gerçekleştirecek.” dedi.
“Düşünce Kulüpleri” projesinde ise lise düzeyindeki okullarımız beş alanda okunacak kitaplar üzerine okul içerisinde seminer, panel vb. etkinlikler düzenlenecek.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim