Valilik tarafından düzenli olarak bir mahallede yapılan Halkla Buluşma Huzur Toplantıları’nın ikinci turu Akkent Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

TOKİ Şehit Şükrü Özyol İlkokulu Toplantı Salonu’ndaki toplantıya Vali Necmeddin Kılıç, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, daire müdürleri, Akkent Mahallesi Muhtarı Necip Güler ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Kılıç, “Geçen yıl ilkini yaptığımız mahalle toplantılarının ikinci turuna devam ediyoruz. Bir yıl boyunca sizlerden gelen talepleri hassasiyetle değerlendirdikleri için Emniyet, Jandarma, Belediye ve diğer kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Mahalle olarak burada huzurun çok iyi olduğunu biliyorum” dedi.

İlkini yaptıkları toplantılardan sonra gelen taleplerden sadece ikisinin yerine getirilemediğini, bunların birinin polis irtibat noktası, diğerinin ise sağlık ocağı olduğunu kaydeden Vali Kılıç, diğer taleplerin tamamen yerine getirildiğini bildirdi. 7 bin nüfuslu Akkent Mahallesi’nde 360 dairenin Emniyet mensuplarınca kullanıldığını, yani yaklaşık bin 200 kişilik bir Emniyet nüfusunun bu mahallede yaşadığını söyleyen Vali Kılıç, “Bu mahalle güvenliği diğer bölgelere göre en iyi durumda olan yerdir. Adliyeye intikal eden çok az olay vardır. Ekipler sürekli bu bölgeye gidip gelmektedir. Sağlıkta da yeni bir yapılanma içinde bulunuyoruz. Sağlık ocağı konusunda talepleri de kısa sürede değerlendireceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Belediye, Milli Eğitim ve diğer kurumların bölgedeki çalışmalarının hızlı şekilde yürüdüğünü söyleyen Vali Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: “Devletimizin ve hükümetimizin görevi gençlerimizi uyuşturucu madde bağımlılığından kurtarmaktır. Biz bu konuda çok titiz çalışıyoruz. Bu durum ilimizde minimum seviyededir. Bu çalışmayı siz velilerimiz ile birlikte yürüteceğiz. Dezavantajlı gruplar için bir projemiz var. Her mahallemizde garip guraba engelli dul yetim gibi mahalle sakinleri ile kamu kurumları arasında köprü görevi görecek gönüllüler yardım grubu oluşturmayı hedefliyoruz. İhtiyaç sahibi hiçbir vatandaşımızın aç ve açıkta bırakılmaması konusunda herkes, her sorumlu ciddi bir şekilde çalışıp hiç kimsenin mağdur edilmemesine özen göstermelidir” dedi.

Konuşmasının devamında güçlü bir devlet olduğumuzu ve herkese yetecek kadar imkâna sahip bulunduğumuzu da belirten Vali Kılıç, toplantıya katılan mahalle sakinlerinden çevresindeki mağdur olan ailelerin kendilerine yardım edilmek üzere bildirilmesini istedi.

Geçen yıl yapılan çalışmalar sayesinde trafikte drift atan, abartılı egzozu olan araçlardan 400’ünün trafikten men edildiğini, 2 bin civarına cezai işlem uygulandığını, sokak düğünleri konusunda şikayetlerin en aza indirildiğini söyleyen Vali Kılıç, kamu düzeninin Çorum’un her semtinde hissedildiğini ve elele verildiği sürece huzur ortamının devam edeceğini sözlerine ekledi.

Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Sağlık Müdürü Ömer Sobacı, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Yahya Çoban ile Muhtar Necip Güler’in birer konuşma yaptığı toplantıda daha sonra mahalle sakinlerine tek tek söz alarak sıkıntı, istek ve şikâyetlerini anlattı. Vali Kılıç da sorunların çözümü konusunda ilgili daire amirleri talimatlandırdı.

Kılıç, toplantının ardından Okul Aile Birliği üyeleri ile bir araya gelerek okul ile ilgili konuları görüştü.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim