Hemşerilik Haftası nedeniyle Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende bir konuşma yapan Yücel, dünyada ve Türkiye’de hemşireliğin temel sorumluluğunun toplumun sağlığını yükseltmek, sağlıklı bireyin sağlığını korumak, hastalıklı bireyi tedavi etmek ve acıyı dindirmek olduğunu kaydetti.
Hemşireliğin tarihi çok eskilere dayanan, temelinde insan sevgisi bulunan, bilgi ve beceri ile yoğrulmuş kutsal bir meslek olduğunu belirten Yücel, “Bu kutsal meslek, geçmişten günümüze tıp biliminin de ilerlemesi ile çok önemli aşamalar kaydetmiş, sağlık sisteminin vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiştir” dedi.
Hemşirelerin gerek koruyucu sağlık, gerekse de tedavi edici sağlık hizmetlerinde çok önemli görevler üstlendiğini dile getiren Yücel, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Sağlık hizmeti bir ekip hizmetidir. Hemşirelerimiz güç çalışma şartlarına rağmen ortaya koydukları disiplinli ve özverili çalışmaları, sabırlı, hoşgörülü, şefkatli tutumları ile sağlıklı insan ve sağlıklı toplum oluşumunda sağlık ekibinin temel taşlarındandır. Ülkemizin her köşesinde, köylerde ve kentlerde, çoğu zaman zor şartlar altında, vazifelerini özveriyle gerçekleştirerek halkımızın sağlığına hizmet etmektedirler.
Değişen sağlık ihtiyaçları kapsamında hasta haklarına, hasta yakınının beklentilerine en uygun şekilde cevap vererek verimli ve etkin bir sağlık hizmeti sunan hemşirelerimizin sadece hemşireler gününde değil, her zaman hatırlanması ve desteklenmesi gerekmektedir.”
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim