Okul Müdürü Vural Sucu’nun da katıldığı yürüyüş okuldan başladı. Çorumpark’a kadar yürüyen öğrenciler Çorum Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliği ile vatandaşların kansere karşı bilinçlenmeleri amacıyla bir etkinlik düzenledi. Çorumpark önündeki etkinlikte öğrenciler vatandaşlara broşürler dağıtarak kanser taramaları konusunda bilgi verdi.
Konuyla ilgili bilgi veren Özel Platin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Meslek dersi Öğretmeni Necla Özlü, kanserin dünyada ve ülkemizde ölüm sıralamasında kalp-damar hastalıklarından sonra gelen en önemli halk sağlığı sorunu olduğunu kaydetti. Kansere yakalanan kişi sayısında her geçen gün artış yaşandığını belirten Özlü, dünyada her yıl 12 milyon insanın kansere yakalandığını vurguladı.
Kanserle mücadele yalnız ülkelerin değil bireylerin de sorumluluğu olduğunu söyleyen Özlü, “bu hastalıkta, hastayla sağlık personeli el ele vererek mücadele ederse başarıya ulaşabilir” dedi. Kanserden değil, geç kalmaktan korkulması gerektiğini belirten Özlü, “kansersiz bir hayat ve kansersiz bir Çorum için el ele verelim” çağrısında bulundu.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim