Kısaca KA2 şeklinde adlandırılan proje için dün bir tanıtım toplantısı düzenlendi.

Buhara Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Belediye Başkanı Zeki Gül, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, Ulusal Ajans Temsilcisi Vahit Sadal ve Çorum Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Fuat Bal’ın yanı sıra yerli proje ortakları ile Avusturya, Portekiz, Yunanistan ve Bulgaristan’dan yabancı proje ortakları katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Çorum HEM Müdürü Fuat Bal, kurum olarak son dönemde ülkemizde yaygınlaşan Avrupa Birliği proje bağlamlı çalışmalarda aktif şekilde yer aldıklarını belirterek, “Bu projemizde olduğu gibi yurt içi ve yurt dışı birçok kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yürütüyoruz. Projelerle birlikte sunduğumuz eğitim öğretim hizmetleri ile birçok yeterlilik kazanıyoruz.” dedi.

KA2 projesi kapsamında, personelin kendilerini yetirtirmelerine ve bunu da kurum içerisindeki kurslardaki uygulamalarıyla kursiyerlere sunma imkânı bulduklarını kaydeden Fuat Bal, “Projeye katılan personelimiz, hem paydaşımız olan Türkiye’deki kurumların birikimlerinden hem de Avrupa Birliği’ndeki kurumlardan katılım sağladıkları çalışmalar neticesinde alanlarıyla ilgili gelişmeleri ve yenilikleri yakından takip etme olanağı buluyorlar. Bu açıdan her projenin eğitim ve öğretim anlamında bizi zenginleştirdiğine inanıyoruz.” diye konuştu.

Ardından kürsüye gelen Türkiye Ulusal Ajans Temsilcisi Vahit Sadal, kamu kurumları ve özel kuruluşların Avrupa Birliği projeleri hazırlamaları yönünde daha aktif olmalarını tavsiye ederek, “Güzel hazırlanmış projelerle Ulusal Ajans’a başvuranların olumsuz yanıt alması söz konusu değil. O nedenle kurumlarımızın yeni projeler yazmaları konusunda daha istekli davranmalarını bekliyoruz.” dedi.

Daha sonra söz alan KA2 Proje ortağı Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Seyhan Fırat ve yurt dışı proje ortaklarında Avusturya Vaev ekibinden Özel Coşkuner, projenin temel amacının kariyer rehberliği, önceki öğrenilenlerin tanınması ve bireysel eğitim desteğini hedefleyen bir çevrimiçi araç oluşturmak olduğunu belirttiler.

Son olarak kürsüye gelen Belediye Başkanı Zeki Gül ve Vali Yardımcısı Recep Yüksel, yerli ve yabancı proje ortaklarını Çorum’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getirerek, projeye katkı sağlayan tüm kişi ve kurumlara teşekkür ettiler.

Çorum’u tanıtan bir sinevizyon gösterimin yapıldığı etkinlikte ayrıca HEM Halk Oyunları Ekibi ve Türk Halk Müziği Topluluğu sahne aldılar.

Tanıtım toplantısı, yerli ve yabancı proje ortağı temsilcilerine hediye verilmesi ve düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim