Ejder, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir açıklama yayınladı.

Açıklamasında tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutlayan Ejder, “Onların üzerimizdeki haklarını ödemememiz imkânsızdır. Bu vesile ile ahirete intikal eden öğretmenlerimize Allahtan rahmet hayatta olanlara sağlıklı ve uzun ömürler dilerim” ifadelerini kullandı.

Ejder, açıklamasına şöyle devam etti:

“Yeşilay olarak yaptığımız mücadelede en büyük desteği öğretmenlerimizden alıyoruz. Zaten onların desteği olmasa bu yolda başarılı olamayız. Ancak bir konu var ki; sigara bağımlılığıyla yaptığımız mücadelede bize zarar veriyor.

Üzülerek ifade edeyim ki; bina içinde sigara içmek yasak olduğu için pek çok okulda sigara bağımlısı öğretmenlerimiz okul bahçe kapısının hemen dışında sigara içiyorlar.

Bunun iki türlü zararı oluyor. Öncelikle öğretmenlerimiz öğrencilerinin birer rol modelidir. Bu gerçeği hiçbir öğretmenimiz inkâr edemez. Bir ilkokul veya ortaokul öğrencisi yerine kendinizi koyunuz ve öğretmeninizi sigara içerken görüyorsunuz. Ne düşünürsünüz o an. Önce öğretmeninin daha önce sigara ile söylediklerini sorgular ve ''zararlı olsa öğretmenim içmezdi '' diye düşünür sanırım. Sonra büyümekle sigara içmek arasında bağ kurup ''ben de büyüyünce sigara içeceğim'' der. Bunlar çocuklarımızın öğretmenlerini sigara içerken görmelerinin zararları. İkinci olarak sigarasını yeni içen öğretmenimiz sınıfa girip derse devam edecektir. Ne yazık ki sigaranın son nefesini verince öğretmenimizin akciğerleri tamamen temizlenememiştir. Sigaradan sonra bir saat boyunca solunum yoluyla ile 30 veya 40 çocuğumuzun bir arada olduğu sınıfın havasını dolayısıyla çocuklarımızı zehirleyecektir.

Yeşilay olarak biz öğretmenlerimizin okul mesaisi boyunca çocuklarımızın sağlığı için sigara içmemelerini, çok sevdiklerine emin olduğumuz öğrencilerine güzel örnek olmalarını, yavrularımızın gün boyu oturdukları sınıfların havasının daha sağlıklı ve temiz kalmasına katkıda bulunmalarını istiyoruz. Çorum'da 13 yaş altı Çocuklarımızda sigara içme oranının %10 gibi korkunç bir rakama ulaştığı göz önüne alınırsa, bu konunun önemi daha iyi anlaşılır sanırım. Sağlıklı bir gelecek ancak bilinçli öğretmenlerimizin sayesinde olacaktır.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim