Vali Ahmet Kara, Basın İlan Kurumu (BİK) Çorum Şubesi’ne iade-i ziyarette bulundu.
Ziyarette BİK Şube Müdürü Osman Bolluk ve BİK Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Şevket Erzen de hazır bulundu.
Çorum yerel basınının Türkiye ortalamasının üzerinde bir seviyede olduğunu belirten Ahmet Kara, “Basın İlan Kurumu’nun desteğiyle yerel medyanın daha ileri bir düzeye erişeceğinden şüphem yok” dedi.
Gazetecilik mesleğinin toplumun haber alma özgürlüğü açısından taşıdığı öneme dikkat çeken Vali Kara, kamu hizmeti veren basın mensuplarını mesai arkadaşı olarak gördüğünü vurguladı.
İdareciler açısından gazetecilerin en büyük destekçi konumunda olduğunu anlatan Kara, “Haberlerle ortaya konan bilgi ve gelişmeler, bazen idarecilerin dikkatinden kaçan bir meseleyi gündeme taşıyabiliyor. Yapıcı eleştirilerle ifade edilen meseleler de gerçekten idarecilere yol gösteriyor” tespitinde bulundu.
Yerel basın mensuplarının taşıdığı mesleki sorumluluğa da işaret eden Kara, “Bu mesleği yürütenler, ‘Çorum’u nasıl daha ileri götürebiliriz’ derdinde olmalı” diye konuştu.
Çorumlu basın mensuplarıyla düzeyli bir ilişki içinde olduğunu ifade eden Kara, düzenlediği basın toplantılarıyla idari hizmetleri ve gelişmeleri kamuoyuyla paylaştığını dile getirdi.

“GAZETECİLİK ÖNEMLİ BİR MESLEK”

Çorum basının kalite açısından iyi durumda olduğunu vurgulayan Vali Ahmet Kara, yerel gazeteciliğin şehirlerin gelişimi açısından büyük önem taşıdığını kaydetti.
“Sabahları gazete okumadan evden çıkmam” diyen Ahmet Kara, kahvaltıdan önce mutlaka yerel ve yaygın basında yer alan haberleri okuduğunu söyledi. Kara, şöyle konuştu:
“Gazetecilik önemli bir meslek. Sadece kamu hizmeti yapmıyorsunuz, bu memleket için ciddi bir emek ortaya koyuyorsunuz. O nedenle belki de en güzel kamu hizmetini gazeteciler yapıyor. Bu mesleği yürütenler, ‘Çorum’u nasıl daha ileri götürebiliriz’ derdinde olmalı. Gazetecilik bu açıdan uzmanlık gerektiren bir iş. Eleştirmek de elbette gazetecilerin hakkı, zira bazen uyarmak hatırlatmak gerekir. Hepimiz hizmet bohçasının bir köşesinden tutacağız.
Daha önceki mesajlarımda da dile getirdiğim üzere bu görevde yanlışımız ve eksiğimiz olabilir ama ihmalimiz asla olmaz. Yerel basınımızla el ele Çorum’a hizmet etmeye devam edeceğiz.”

BOLLUK: “AMACIMIZ ÇORUM BASININI GÜÇLENDİRMEK”

Ziyaretinden dolayı Vali Kara’ya şükranlarını ifade eden BİK Şube Müdürü Osman Bolluk, kurumsal hizmetleri hakkında bilgiler verdi.
Basın İlan Kurumu’nun amacının Anadolu basınının gelişimine katkıda bulunmak olduğunu belirten Osman Bolluk, Çorum yerel medyasının bu açıdan iyi bir yerde olduğunu kaydetti.
“Amacımız Çorum basınını güçlendirmek” diyen Bolluk, bu doğrultuda çeşitli projeleri hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.

ERZEN: “BİK, YEREL BASININ STANDARTLARINI YÜKSELTİYOR”

BİK Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi ve Çorum Gazeteciler Cemiyet Başkanı Şevket Erzen, Basın İlan Kurumu’nun sunduğu hizmetlerle yerel basının standartlarını yükseltmeyi gaye edindiğini söyledi.
Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi olarak iki dönemdir BİK Genel Kurulu’nda görev aldığını belirten Şevket Erzen, toplantılarda gündeme taşıdığı konularla yerel medyanın gelişimi ve desteklenmesi için çalıştığını kaydetti.
Basın camiasında birlik ve beraberliğin önemini de vurgulayan Erzen, “Basın-yayın alanındaki sivil toplum kuruluşlarının tıpkı Barolar gibi demokratik ve özerk meslek kuruluşlarına dönüşmesi gerektiğine inanıyorum. Yerel basının böyle bir yapıya kavuşması için de gerek BİK gerekse diğer platformlarda temennilerimizi dile getiriyorum” diye konuştu.
Gazetecilik mesleği üzerine değerlendirmelerin yapıldığı ziyaret, günün anısına fotoğraf çektirilmesiyle sona erdi.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim