Kısa bir süre önce yapılan AK Parti Çorum İl Başkanlığını kazanarak güven tazeleyen Mehmet Karadağ’a görevinde başarılar dileyen enerji kooperatiflerinin yöneticileri, Çorum için işbirliği içerisinde ortak çalışmalar yaparak kalkınma modeli olarak öne çıkan kooperatifçiliğin ve özelde Yenilenebilir Enerji Kooperatifçiliğinin geliştirilmesi konusunda görüş birliğine varıldığını ifade etti.

Yenilenebilir Enerji Üretim Kooperatifleri temsilcileri söz konusu “Yenilenebilir Enerji Kooperatiflerinin Geliştirilmesi Çalıştayı”nın verimli geçen bir etkinliğin ardından olumlu dönütleri olduğunu belirterek yenilenebilir enerji konusunda kooperatifçiliğin önemini ifade etti. Zengin ve Aktaş, yenilenebilir enerji kaynaklarının üretiminde, alternatif model olarak enerji kooperatiflerinin geliştirilmesinde Çorum’un, ülkede öncü rol oynamasının mutluluk verici olduğunu anlattı.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ise böylesi bir etkinliğin Çorum’da düzenlenmiş olmasından ve bu çalışmaya katkı vermekten ve katılımdan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek dünyanın önemli gündem maddelerinden biri olan “Yenilenebilir enerji” konusunda yapılan bu etkinliğin önemine dikkat çekti. AK Parti olarak Çorum ve ülkenin kalkınmasına katkı sağlayacak her türlü çalışmalara açık ve katkı sağlamaya hazır olduklarını ifade eden Karadağ, etkinlikte katkı ve emeklerinden dolayı Yenilenebilir Enerji Kooperatifi yöneticilerine teşekkür etti. AK Parti hükümeti olarak ülkeyi 15 yılda her konuda ileri ülkeler seviyesine çıkarmanın gururunu yaşadıklarını anlatan Karadağ, bununla yetinmeyip hem enerji alanında ve hem de teknolojik gelişmelerde dünyada ilk 10 ülke arasına girmenin hükümetin temel hedefleri arasında olduğunu vurguladı.

Karadağ, “Yenilenebilir Enerji Üretim Kooperatifleri de enerji üretiminin tabana yayılması ve üretim alanında alternatif bir yöntem olarak desteklenmesi gereken bir alandır. Yenilenebilir Enerji Üretim Kooperatifçiliği ilimizin gelişimine ciddi katkılar sağlayacak bir kalkınma yöntemidir ve her zaman bizden hakettiği desteği alacaktır” dedi.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim