Vakfın dün yapılan Genel Kurul Toplantısı’nda ise, en fazla burs temin eden kurum olarak Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nın Vakıf yönetiminde daha etkin biçimde yer alması ve hedef olarak Çorum’a bir vakıf üniversitesi kazandırılmasına yönelik altyapı hazırlıklarının başlatılması benimsendi. Bu doğrultuda, başta Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal olmak üzere, TSO yönetiminden belirli isimlerin vakıf yönetiminde yer alması görüşü üzerinde mutabakat sağlandı.

Çorum Hitit Başkanı, Rektör Prof.Dr. Reha Metin Alkan, Hitit Üniversitesi’nin gelişimini anlatarak, Üniversite’nin kat ettiği mesafeyi anlatırken, akademik gelişimin binalardan daha önemli olduğunu, fakülte ve bölüm sayısı bakımından ileri hedeflere ulaştıklarını söyledi. Tıp Fakültesi’nin önemine de değinen Alkan, “Sağlık Bilimleri Üniversitesi” hedefini de vurgulayarak, Çorum Hitit Vakfı’nın da TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi örneği özel bir üniversitenin kuruluşunu gerçekleştirebileceğini söyledi.

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ise, Rektör Alkan’ın görev süresinin sonuna kadar Vakıf Başkanlığı’nı da sürdürmesinin yararlı olacağını savundu. Kendisinin Başkan Vekili olarak görev alabileceğini ifade eden Başaranhıncal, bu süreçte Oda olarak konuya adapte olma fırsatını bulabileceklerini anlattı. Güçlü ve tüm Çorum’u arkasına alacak bir vakfın önemine de işaret eden Başaranhıncal, böylelikle Çorum’a büyük kazanımlar sağlayabileceklerine inandığını kaydetti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim