AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı, Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı, seçim çalışmaları kapsamında, beraberinde İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri Adem Oğuzhan Kaya, Kerem Ölçer, Cemalettin Polattaş ve Mahmut Öztemiz olduğu halde, Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulundu.
İşçilerle de görüşerek iş güvenliğine dikkat çeken Bağcı, Çorum’un ihracat üssü haline gelmesinde, girişimcilerin çabaları yanında, 13 yıldır Ak Parti iktidarlarıyla sağlanan huzur, güven ve istikrar ortamının da etkili ve belirleyici olduğunu söyledi.

ÜRETİM, İSTİHDAM, İHRACAT
Düzenleyen, denetleyen ve teşvik eden politikalarla bir sistem ve ekonomik model ortaya konulduğuna da dikkat çeken Milletvekili Bağcı, “Türkiye'nin üreterek büyüyeceğine inandık. Bu nedenle üreten, istihdam eden, ihracat yapan her türlü girişimi hiç bir ayırım yapmaksızın destekledik, desteklemeye de devam edeceğiz.” dedi.
Çorum’un 2002 yılında sadece 26 milyon dolar ihracat yapan bir il iken, bugün 300 milyon dolar rakamına ulaştığını ifade eden Cahit Bağcı, “Bizim hedefimiz Çorum'u en az 5 Milyar Dolar'lık ihracat yapan bir il konumuna getirecek tedbirleri almak ve gerekli altyapıyı sağlamaktır” diye konuştu.



2023’TE 20 BİN İSTİHDAM HEDEFİ
Çorum Milletvekili Bağcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bugün gördük ki, 2002'de 1700 kişi istihdam eden bir OSB varken bugün 7000 kişiye yakın istihdam sağlayan bir yapıya kavuşulmuştur.
Bugünkü incelemelerimde yer tahsisi yapılan pek çok parsellerde yeni fabrikalar kurulduğuna şahit olduk. Önümüzdeki aylarda 2 ayakkabı fabrikasının üretime başlayarak 1000'e yakın kişiyi istihdam edeceğini biliyoruz. 2023 hedeflerimiz 20.000 kişiye istihdam sağlayan bir OSB'ye kavuşmaktır. Bu hedef için üzerimize düşen ne varsa yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın.”

NİTELİKLİ İŞGÜCÜ İHTİYACI
Firmaların nitelikli işgücü ihtiyaçlarını karşılayamadıklarına da değinen Cahit Bağcı, “Özellikle kaynak, montaj, doğrama, mobilya, torna, CNC gibi alanlarda ihtiyaçlar olduğunu gördük. İŞKUR aracılığıyla ihtiyaç duyulan meslek ve ara elemanı yetiştirmenin çalışması yapılmaktadır. Ben bugün bir kez daha Çorum OSB'deki imalatları ve üretimi görmekten İlim ve Ülkem adına gurur duydum" dedi.

ÇORUM’UN SIÇRAMASI DEMİRYOLU İLE
AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu ise; her zaman üretenin ve istihdam edenin yanında olduklarını belirterek; "özellikle KOSGEB, Exim Bank, Kredi Garanti Fonu ve Kalkınma Ajansları aracılığıyla işletmelerin büyümesine, gelişmesine ve teknolojilerinin yenilenmesine imkan sağlayan destekler sunulmaktadır. Biz inanıyoruz ki, Çorum'un sıçramasını Demiryolu ile yapacağız. Bu AK Parti'nin başarısı olacaktır. Çorum küçülen değil büyüyen, gelişen, refah seviyesi artan bir il olma yolunda kararlılıkla yürüyecektir.” ifadesini kullandı.
Bekiroğlu, “Biz AK Parti olarak hem esnafın, hem çiftçinin, hem iş dünyasının, hem ihracatçının, toplumun bütün kesimlerinin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. AK Parti bu Milletin Partisidir. Milletin sözcüsüdür" dedi.
İl Başkanı Bekiroğlu OSB'deki fabrikalarda çalışan işçileri Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun 20 Mayıs Çarşamba günü saat 17.00'deki Çorum mitingine davet etti.



Editör: TE Bilisim