Birinci çalıştayını Kemer /Antalya’da, ikinci çalıştayını Kuşadası /İzmir’de yapan Hitit Dernekleri Konfederasyonu (Çorum HDK), üçüncü çalıştayını yapmak üzere Çorum’a geliyor.
Konfederasyon Genel Başkanı Av. Cemal Emir, yaptığı yazılı basın açıklamasında; “19 Mayıs’ın o yenilmez ve o vazgeçilmez birlik ruhu” sloganı ile üçüncü çalıştayı düzenleyeceklerini duyurdu. Emir, açıklamasında “Merkezi Ankara'da bulunan Çorum Hitit Dernekleri Konfederasyonu; Ankara, Çorum, İstanbul, İzmir federasyonları ile Antalya, Eskişehir, Mersin, Didim derneklerinin oluşturduğu en üst kuruluştur. Kuruluş gayemiz özelde hemşerilerimiz, genelde tüm insanlık için küçükte olsa iyi ve güzel izler bırakabilmektir. 19 Mayıs, Türk ulusunun uyanışıdır. Bizler de bundan hareketle 21-22 Mayıs tarihlerinde, Anitta Otel’de yapacağımız çalıştayımızın, bizlerin uyanışı olmasını ve bağımsızlığımızla beraber dayanışmamızın da ebediyete kadar sürmesini temenni ediyoruz” dedi.
Anitta Otel’de bugün saat 09.30’da açılışı yapılacak olan çalıştay kapsamında ilk gün Basın Yayın ve Kültür Sanat oturumu, Kadın Konseyi ve Gençlik Konseyi oturumu, Siyaset ve örgütlenme oturumu ve kapanış bildirgesi okunması gerçekleştirilecek. Çalıştayda yarın ise Osmancık, Dodurga, Laçin ve Oğuzlar gezisi yapılarak Ankara’ya dönülecek.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim