Muharrem ayında tutulan “Yas-ı Matem” orucunun ardından, Merkezi Ankara'da bulunan Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu ve Konfederasyonu tarafından Yenimahalle/Batıkent Meydan AVM önünde büyük aşure etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu (Çorum HDF) Genel Başkanı Av. Cemal Emir, Çorum HDF Genel Başkan Yardımcısı Sedat Ilıman, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Feridun Güngör ve yönetimi, Kızılay Derneği Batıkent Şubesi, Batıkent Mahallesi Muhtarları, Pirsultan Yenimahalle Şubesi, CHP Mamak Belediye Başkan Aday Adayı Salim Çoruk, Çorum HDF yöneticileri,  Çorum HDF Dernek başkanları, üyeleri ve çok sayıda vatandaş da eşlik etti.

Yoğun katılımın olduğu gözlenen aşure etkinliği, Hüseyin Dedekargınoğlu'nun duaları eşliğinde başlatıldı. Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Çorum HDF Genel Başkanı Av. Cemal Emir, “Biz Kerbela’dan bu yana direnmeyi öğrendik, bunun için de kimseye başımızı eğmedik. Kerbela o gündür bu gündür, bizler için bitmeyen bir acıdır. Ama buna rağmen, bizler Hacı Bektaş-ı Veli'nin dediği gibi, "incinsen de incitme" sözünü benimseyip, uygulayanlardanız” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda, etkinliğin düzenlenmesine destek veren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a teşekkürlerini sunan Emir, organizasyonu yapan Çorum HDF Yönetim Kurulu üyeleri Hatice Güzeldağlar Yıldız'a, Onur Danacı'ya, Emine Yıldız'a, Kadın Konseyi Üyesi Gülbeyaz Eröksüz'e, Radyo Özgür'e ve gönüllülere teşekkür etti.

Çorum HDF Genel Başkanı Emir’in kısa konuşmasının ardından Çorum HDF gönüllüleri, aşure kazanlarının başına geçerek, vatandaşlara aşure ikram etti. Vatandaşlar aşurelerini yerken? Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu Semah Ekibi tarafından, Kerbela canlandırması yapıldıktan sonra semah dönüldü.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim