Hayvan Pazarı yapım işini 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihaleye çıkardı. Belediye Destek Hizmetleri Müdürü Leyla Sayın yönetiminde İhale Odası’nda düzenlenen Yeni Hayvan Pazarı’nın yapım ihalesine 5 firma katıldı.

Yaklaşık maliyetin 10 milyon 374 bin TL olduğu ihalede Yener Kurt İnşaat Mühendisi- Akdağlar Koçaklar İnşaat iş ortaklığı firmaları eksik belge nedeniyle teklif sunamadı. İhalede en düşük teklifi 8 milyon 888 bin TL ile SEYAP İnşaat verdi. İhalede ayrıca Özfer İnşaat - Lider Yapı (Mustafa Küyük) iş ortaklığı 9 milyon 300 bin TL, Baltaş Yapı 10 milyon 170 bin TL ve Tekağaç Yapı İnşaat 8 milyon 890 bin TL teklif sundu.

İhale Komisyonu Başkanı Leyla Sayın sınır değer tespiti yapılacağını, bunun altında kalan firmaların değerlendirme dışı bırakılacağını ve sonucun resmi yazıyla firmalara bildirileceğini açıkladı.

Buna göre mevcut hayvan pazarının ihtiyaca cevap vermemesi üzerine yapımı planlanan yeni Hayvan Pazarı’nın 300 günde bitirileceği, 115 dönüm bir alan üzerine inşa edileceği, 3 bin büyükbaş ve 3 bin küçükbaş kapasiteli olacağı, 100 tane küçükbaş hayvan indirme rampası, 140 tane büyükbaş hayvan indirme rampası, kapalı ve açık padoklar, giriş çıkış kontrol binaları, sosyal tesisler gibi birimler ile 260 araçlık otopark yeri bulunacağı öğrenildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim