CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Çorum’da koronavirüs nedeniyle üç günlük can kaybının, Türkiye ortalamasından 26 kat fazla olduğunu belirterek, Çorum’un nüfusunun Türkiye nüfusunun % 0.64’üne karşılık geldiğini, kayıp yönünden ise % 17’ye ulaştığını söyledi.

7 Eylül’de uyarı ve önerilerini içeren 10 maddelik bir çağrı yayınladıklarını hatırlatan Tahtasız, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Çorum’un durumu kabul edilemez. Bütün kesimler çaresizliği kabul etmiş gibi davranmaktan derhal vazgeçmelidir. MIŞ gibi yaşamın devam etmesi gelecek günlerde çok daha ağır bir dönemi meydana getirecektir.

Sorunları halının altına süpürerek gelecek inşa edilemez. Sağlık çalışanları perişan duruma gelirken diğer sektörlerde çalışanlar da Covid -19’u en ağır şekilde hissetmektedir.

MIŞ gibi yapmaya devam edersek tükeniriz. Radikal önlemler alarak kısa sürede salgını kontrol altına almamız gerekmektedir. Hayatı yavaşlatmak için etkin önlemler almaz isek grip mevsiminde durumumuzun çok daha kötü hale geleceği aşikardır.

Koruyucu sağlık hizmetinin önemi bir kez daha anlaşılmaktadır.

Çorumlu hemşerilerimizden taleplerimiz öncelikle şunlardır:

Sağlıklı maskeler kullanmalıyız . Maske takMIŞ gibi yapmamalıyız. Virüsün en çok burundan bulaştığını unutmamalıyız.

Virüs artık her yerde. O yüzden, en yakınlarımızda virüs yokmuş gibi davranmayalım. Her ortamda mesafeyi koruyalım.

Hijyen konusunu asla ihmal etmeyelim, temizliğe çok dikkat edelim.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim