Temmuz ayında yapılacak artışın en az yüzde 8,3 olması gerektiğini vurgulayan BASK İl Temsilcisi Hayati Çam, 2014 yılından kalan enflasyon farkı kayıplarının da ödenmesi gerektiğini söyledi.
Yemekhanenin 10 günden beri kapalı olmasının Valilik’te çalışan her kesimden insanı üzdüğünü belirten Hayati Çam, “Yemekhanenin kapatılması gerekçesine konu olan yazıda belirtilen gerekçelerin giderilmesi en fazla 2 günlük bir zaman diliminde istenirse giderileceği açıktır. İstenilseydi hafta sonunda dahi giderilebilirdi. Bu gün Başbakanlık, Adliye, Hitit Üniversite yemekhaneleri açıktır. İnsan haklarının temeli eşitliktir. Eşitliğin olmadığı yerde insan haklarından bahsedilemez. Bu bahisle Valilik bünyesinde bulunan İnsan Hakları Başkanlığı ise göstermelik olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Valiliğin İnsan Hakları konusunda daha duyarlı ve örnek olması gerekmektedir.” diye konuştu.
BASK İl Temsilcisi Hayati Çam konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:
“Bildiğimiz gibi gerek ülkemiz gerekse ilimiz farklı inanç ve kültürlerin harmanlamış bir halidir. Hal böyle olunca devlet yetkililerinin her zamankinden daha adil ve eşitlikçi olması ülke huzuru için son derece önem arz etmektedir. Dinimizce de belirtildiği gibi bayanların özel halleri nedeniyle oruç tutamadıkları dönemler bulunmaktadır. Nüfusun yarısı bayanlardan oluşmaktadır. Memurların arasında yaşlılar ve hastalar bulunmakta, bunlar tansiyon ve benzeri rahatsızlıklar nedeniyle ilaç içmek zorunda kalmaktadır, doğal olarak oruç tutamamaktadır. Bunları yetkililerin iyi bilemesi gerekir. Kaldı ki dinimiz zorlama dini değildir.”
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim