HİTÜ Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programı ile ilgili şu ana kadar yapılan çalışmaların değerlendirildiği ziyarette, yapılabilecek ortak iş birlikleri ve çalışmalar ele alındı.

Her yıl düzenli olarak Amasya Merzifon Havalimanı ve Samsun Çarşamba Havalimanı’na teknik geziler düzenlediklerini belirten Rektör Alkan, “Böylece öğrencilerimizin teoride elde ettiği bilgileri, uygulama alanında da görmeleri sağlandı” dedi.

Havacılık sektörüyle çeşitli programlara ev sahipliği yaptıklarını belirten Alkan, Amasya Merzifon Havalimanı Müdürü İbrahim Çıldır’ın katıldığı programlarda, hem havacılık tarihini hem de bir kamu iktisadi teşebbüsü olan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nün tarihini ve faaliyetlerini dinleme şansı bulduklarını ifade etti.

Alkan, aynı zamanda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bünyesinde konunun uzmanları tarafından “Havaalanları Yer Hizmetlerine Giriş” ve “Temsil, Gözetim, Yönetim ve Havacılık Güvenliği, Uçuş Değerlendirme ve İzin İşlemleri ile İkili Hava Ulaştırma Anlaşmaları” konularında eğitim ve sertifikalar verildiğini de belirtti.

Çeşitli kurum ve kuruluşlarda ilk yıl haftada iki gün dönüşümlü olarak eğitim alan öğrencilerin Türk Hava Kurumu Çorum Şubesi eğitmenlerinden model uçak sertifikası aldıklarını belirten Alkan, ayrıca öğrencilerin kariyer planlarını en iyi şekilde yapabilmeleri ve sektöre yönelik bakışlarını geliştirebilmeleri için çeşitli kurum ve kuruluşların uzmanlarının bilgilerini paylaştığı birçok söyleşi düzenlendiğini de sözlerine ekledi.

Rektör Alkan, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programından mezun olan öğrencilerin yer hizmetleri, yolcu hizmetleri, ramp hizmetleri, kargo&posta hizmetleri, yük kontrol, haberleşme ve uçuş operasyon hizmetleri, temsil&gözetim hizmetleri, genel havacılık terminal hizmetleri, müşteri portföyü terminal hizmetleri, lojistik şirketleri, ilgili kamu kurum kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinde faaliyet gösteren şirketlerde istihdam edilebileceklerini söyledi.

Merzifon Havalimanı Müdürü İbrahim Çıldır ise yeni açılan programlardan birisi olmasına karşın yapılan değerli çalışmalarla program öğrencilerinin en iyi şekilde alanlarında donanımlı ve kaliteli mezunlar olacaklarına yürekten inandığını ifade etti. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim