İstanbul’da faaliyetini sürdüren Çorumlu Eğitimci ve Sanayici İşadamları Dayanışma Derneği (ÇESİAD) Başkanı Mehmet Karaca, Vali Ahmet Kara’yı ziyaret ederek, Havaalanı konusundaki duyarlılığına teşekkür etti ve tüm Çorumluların havaalanı projesinin gerçekleşmesini beklediğini söyledi.
1991 yılından beri Çorum’un gündeminde olan ve fiziki olarak yüzde 24 oranında gerçekleşen stol tipi havaalanı, Vali Ahmet Kara tarafından geçtiğimiz günlerde yeniden gündeme getirilmişti.
Çorum’a 6 kilometre uzaklıkta, Özel İdare ve Hazine tarafından tahsis edilen Celilkırı’ndaki 670.810 metrekare araziye yapımına başlanan havaalanının, küçük bir yerel katkı ile gerçekleşebileceği de hesaplanmıştı. Zira, Merzifon Havaalanı’na ulaşımı kısaltacak ara yolla ilgili ihale, hukuki nedenlerle iptal olmuştu ve bu iş için ayrılan 13 milyon liranın kullanılması halinde stol tipi havaalanının yapımı büyük oranda gerçekleşebilecekti.
ÇESİAD Başkanı Mehmet Karaca da, Merzifon Askeri Havaalanı’nın sivil uçuşlara kapatılma riskine dikkat çekerek, Özel İdare’nin arazisini geri alması halinde, uygun başka bir yer bulmanın güçleşeceğini söyledi. Karaca, havaalanının gerçekleştirilmesinin, ekonomik, demografik ve politik önemli sonuçlar doğuracağına inandığını bildirdi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim