Parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, Çorum gündeminde yer alan havaalanı, demiryolu, yeni hastane ve cezaevi konuları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İl Başkanı Hasan Suvacı, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere ve bazı parti yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıda ilk olarak Başbakan Binali Yıldırım’ın Çorum ziyareti hakkında düşüncelerini paylaşan Köse, Başbakan Binali Yıldırım’ı Çorum’da ağırlamaktan mutlu olduklarını ve onur duyduklarını söyledi.

“OKULLARIN TATİL EDİLMESİNİ YADIRGADIK”

Başbakan’ın Çorum’a gelişinde Türkiye Cumhuriyeti tarihinde olmayan bir takım olayların yaşandığını ileri süren Köse, bütün ilçelerde ve il merkezinde öğrenci servislerini kullanma adı altında okulların tatil edildiğini, bunu uygun görmediklerini ve çok garipsediklerini ifade etti.

Başbakan’ın Çorum Havaalanı ile ilgili sözlerinin 500 binden fazla Çorumluyu derinden yaraladığını belirten Köse, Çorum’un Anadolu Kaplanı bir kent olduğunu, ithalatının, ihracatından fazla sanayiye sahip olan kentin acilen uluslararası ulaşıma açık bir havaalanına ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

“HAVAALANI EN GEÇ 1 YIL İÇİNDE HAYATA GEÇİRİLMELİ”

Geçmişte kendisinin de Çorum’da havaalanına itiraz ettiği anların olduğunu, Merzifon Havaalanı’nda uçuş sayılarının artırılmasını istediğini, ancak gelinen noktada Merzifon Havaalanı’nın askeri havaalanı olması ve Akıncı Üssü’nün de Merzifon’a taşınması nedeniyle Çorum'a bir faydasının olmadığını kaydeden Milletvekili Köse, “Çorum’a havaalanı artık bir elzemdir. O nedenle Başbakanın açıklamalarını çok garipsedim. Çorum’un havaalanının en geç bir yıl içinde hayata geçirilmesini istiyoruz. Çorumlu işadamları da buna katkıya hazırdır” ifadelerini kullandı.

“DEMİRYOLU İÇİN 2023 ÇOK GEÇ BİR TARİH”

Çorumluların devletten tek isteğinin hızlı tren olduğunun altını çizen Milletvekili Köse, önce sanayicilerin ürünlerini daha ucuza taşımasına imkan sağlayacak bir demiryolunun vakit geçirilmeden inşa edilmesi gerektiğini söyledi.

Parti binasında düzenlediği basın toplantısında demiryolu konusuna da değinen Köse, 2023 tarihinin geç bir tarih olduğunu, bu tarihten önce Çorum’un demiryoluna şiddetle ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Çorum’un devletten beklediği tek yatırımın hızlı trenden önce sanayicinin ürününü nakledeceği demiryolu olduğunu vurgulayan Köse, konvansiyonel hattın yapılması halinde nakliye ücretlerinin düşeceğini ve sanayicinin dünya ile rekabet edebilecek duruma gelebileceğini ifade etti.

“HASTANE, 2017 ÇORUM'UNA YAKIŞMIYOR”

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilgili olarak da gelişmeler ve yaşananlar hakkında açıklamalarda da bulunan Milletvekili Köse, hastanenin en başında ihale şartnamesinde bir hatanın olduğunu ileri sürerek, “Çorum toprak sanayide Türkiye’de bir numaradır. Çorum’da yapılan hastanenin ihale şartnamesine kiremit ve tuğla şartı konmamıştır. Yapılan hastanenin günümüz şartlarına uygun olmadığını görüyoruz. Her yönüyle 2017’nin Çorum’una yakışmadığını gördük. Yaşanan sorunların biran önce çözülmesini istiyoruz” dedi.

“HAPİSHANELERİYLE DEĞİL, İSTİHDAMIYLA, SANAYİSİYLE ANILMAK İSTİYORUZ”

Çorum’un 15 yıllık AK Parti iktidarına her dönemde 3 milletvekili vermesine rağmen umduğu yatırımı alamadığını söyleyen Köse, Çorum’a 5 yeni Cezaevi projesi konusunda da “Çorum, hapishaneleri ile anılan değil, istihdamıyla, sanayisiyle anılan bir kent haline gelsin istiyoruz” şeklinde konuştu.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim