Akif Seven’in liderliğinde 28 Nisan Pazar günü 10.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan masal anlatıcılığı eğitimine tüm ebeveynler, eğitimciler ve kişisel gelişime açık herkesin katılım sağlayabileceği belirtiliyor.

Bireylerde bilinçli söz söyleme, bilinçli konuşma, imaj yaratma, yarattığı imajları görme, hafıza teknikleri, hikâyeyi anlama, anlatım teknikleri, anlatım biçimleri, doğaçlama, anlatıcı - dinleyici ve hikâye arasındaki ilişki, beden farkındalığı, mekân farkındalığı, beden ve mekân ilişkisi hakkında bilgi sahibi olmasına olanak sağlayan masal anlatıcılığı eğitimiyle ilgili Hattusas Akademi’den yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Masal anlatıcılığı eğitimine katılmak ne katar bize? Çocuğun ve yetişkinin; kendini gerçekleştirme ve sosyalleşmesine, ufkunun açılmasına, hayal gücünün gelişmesine katkı sağlar. Bunun yanı sıra dinlemenin önemine, dilin öğrenilmesine ve dili doğru kullanmaya da etkisi vardır.

‘Öğretmenler masal anlatımını derslerinde nasıl kullanabilir?’ diye aklınıza gelebilir. Yıllardır farklı coğrafyalarda öğretmenler, masal anlatıcılığını derste kullanıyor. Kimi zaman yabancı dil öğretiminde, kimi zaman ana dilini geliştirmekte ya da tarihi olayların sıralamasını öğretirken, kimi zaman da matematiksel kavramları somutlaştırmak için.

Masalların dilini bilen bir öğretmen, çocuklarla aynı dili konuşuyor demektir. Masal anlatıcılığı arada oluşan bağ öğrenme ortamını pozitif destekler. Öğretmenlerin masalları anlatıcı gibi sahne oluşturarak anlatması başlı başına öğrenmeyi gerektirir. Öğretmenler, matematik dersinde cüceler, devler, prensler ve prenseslerle çocukların çözmeleri gereken bir problem yaratabilir. Ya da Türkçe dersinde külkedisinin arabası balkabağına dönüşmeden eve gitmek istemesine farklı bakış açıları getirebilir.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim