Hattat Mehmet Memiş’in saat 16:30’dan itibaren ziyaretçilerini ağırlayacağı sergi, 18 Haziran’a kadar açık kalacak.
Bayat’ın Yoncalı Köyü’nde 1960 yılında doğan Mehmet Memiş, 1984’te Selçuk Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Üniversite yıllarında Konyalı Hattat Hüseyin Konevî’den hat dersleri aldı. Daha sonra çalışmalarına İstanbul’da Hattat Hasan Çelebi ile devam etti. Merhum Prof. Dr. Ali Alparslan’dan ta’lik ve divani yazılarını meşketti. 1992’de hattat Hüseyin Konevî’den icâzet alan Memiş, 1985-1988 yılları arasında Topkapı Sarayı’nda Türk Süsleme Sanatları (Tezhib) kurslarına katıldı. Daha sonra burada üç yıl Hat Sanatı dersleri verdi.
Sanatçı, Marmara Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Ana Sanat Dalı’nda yüksek lisans, Türk-İslâm Sanatları Tarihi Ana Bilim Dalı’nda doktora yaptı. 1993-1999 yılları arasında Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde çalıştı. 1999 yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk-İslam Sanatları Tarihi Ana Bilim Dalına öğretim üyesi olarak atandı. Hâlen bu görevini sürdürmekte, güzel sanatlar fakültesinde de Hat Sanatı dersleri vermektedir.
Doç. Dr. Memiş, katıldığı çeşitli ulusal ve uluslararası yarışmalarda 10 adet ödül kazandı. Son zamanlarda eserlerinde “Râmî” mahlasını kullanan Mehmet Memiş, ağırlıklı olarak sülüs, nesih ve celi sülüs dallarında çalışmalar yapmaktadır.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim