Başbakan Yıldırım, Kadeş Barış Sempozyumu’na katılmak ve bir dizi açılışlar yapmak üzere bugün Çorum’u ziyaret edecek. Program kapsamında ilk olarak Valiliği ziyaret edecek olan Yıldırım, Hürriyet Meydanı’ndaki toplu açılış törenine de katılacak. Burada 15 Temmuz'daki darbe girişiminde oğlu ile şehit olan Erol Olçok'un isminin verildiği hastanenin açılışı da yapılacak.

Ankara yolu üzerinde yapımına 2014 yılının Ocak ayında başlanan, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hizmete girdiği 3 Temmuz'dan itibaren bölge halkına hizmet veriyor. Yaklaşık 170 bin metrekare kapalı alana sahip olan Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından tek kalemde yapılan en büyük sağlık yatırımları arasında yer alıyor. 500 milyon liralık yatırımla şehre kazandırılan 800 yataklı hastanede, bin 294 araçlık otopark, 800 yatak, 176 poliklinik, 22'si suit olmak üzere 430 hasta odası ve 30 ameliyathane bulunuyor.

Yapımı 3 yılda tamamlanan hastanenin resmi açılışı ise, Başbakan Yıldırım tarafından gerçekleştirilecek. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın da katılacağı törende Başbakan Yıldırım'ın, açılışın ardından hastanede tedavi gören hastaları da ziyaret etmesi bekleniyor. Açılış nedeniyle de hastanede hazırlıklar tam hız sürüyor.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim