Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir süre önce faaliyete geçirilen Türkiye’nin dördüncü Diyabetik Ayak Merkezi, çevre illerden gelen vatandaşlara da tedavi hizmeti sunuyor.

Dün AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, beraberinde Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya ve İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı ile birlikte Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında ilk olarak Hastane Başhekimi Doç. Dr. Çağatay Evrim Afşarlar ile görüşen AK Parti Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Türkiye’deki dördüncü Diyabetik Ayak Merkezi’nin hastanede hizmet vermeye başladığını dile getirdi. Ceylan, çevre illerden de vatandaşların Çorum’a geldiğini belirterek, “Samsun’dan, Kastamonu’ndan, Yozgat’tan, Çankırı’dan, Kırşehir’den hastalarımız var. Artık Çorum hasta tedavisi için tercih edilebilecek bir kent haline geldi” dedi.

Diyabetik Ayak Merkezi’nin kurulma aşamasının zor olduğunu vurgulayan Ceylan, “Sadece Diyabetik Ayak Merkezi’ni açıyoruz, 28 yataklı servis de açtık demekle olmuyor. Bunu açmak için güçlü bir genel cerrahinin, güçlü bir endokrin servisinin, güçlü bir ortopedi ve güçlü bir enfeksiyon hastalıkları servisinizin olması lazım. Güçlü bir hekim kadromuzun olması lazım” diye konuştu.

Öte yandan ziyarette konuşan AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ ise geçmiş zamanlarda sağlık alanında yaşanan zorluklara dikkat çekti. Türk toplumunun karne derdinden kurtulduğunu, yeni sisteme de alıştığını dile getiren Karadağ, “Hastalarımız eski hastanelerimizde sağlıksız bir ortamda yataklı tedavi görüyorlardı. Hasta olanlar belki de biraz daha hastalanarak taburcu edilebiliyordu” dedi.

Konuşmaların ardından Milletvekili Ceylan, beraberindekilerle birlikte Diyabetik Ayak Merkezi’nde tedavi gören hastaları ziyaret etti.

Hastanede tedavi gören 61 yaşındaki Zafer Turgut, Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) ayağının kesilmesi gerektiğinin söylendiğini, ancak Çorum’da ayağını kaybetmeden tedavi olabildiğini iletti. Diğer hastaları da tek tek ziyaret eden Ceylan ve beraberindekiler geçmiş olsun dileklerini iletti.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim