Sağlık Sen Çorum Şubesi’nin Cumartesi günü gerçekleştirilen İl Divan Toplantısı’na katılarak bir konuşma yapan Ceylan, “Hayat devam ettiği sürece sağlık sektörünün sorunları da hiçbir zaman bitmeyecektir. Bizim hedefimiz sorunları minimize etmektir.

En çok üzerinde durulan yıpranma payı ile ilgili Cumhurbaşkanımız verdiği sözü havada bırakmaz. Ocak ayının ilk haftasında genel kurula gelecek ve orada da rahatlıkla çıkarırız diye umuyoruz. Şimdiden yıpranma payı hakkınız hayırlı olsun.

Eksiklikler mutlaka bitmeyecek, yaşam devam ediyor çünkü. Sizin yaptığınız hizmet kutsal bir hizmet. Sağlıkta memnuniyet yüzde 75’lere çıktıysa burada en büyük pay sağlık çalışanlarınındır. O yüzden sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Bölgenin en iyi ve en konforlu hastanelerinden birisine sahip olduklarını dile getiren Ceylan, “Milletimiz daha iyilerine layık. Bir de kamuoyunun bilmesi hususunda şunu söyleyeceğim, bizim hastanemiz şehir hastanesi değil ama şehir hastanesinden eksiği yok fazlası var. Bu hastaneyi bir defa Sağlık Bakanlığı yaptı. Herhangi bir şahıs yapıp da devlet ona para ödemiyor. Bu devletin kendi yaptığı bir hastane. Buradan kimseye hasta başı veya günlük, yıllık bir ücret ödemiyoruz.

İl başkanımızın da benim de şöyle bir iddiamız vardı; Çorum’u sağlıkta bölgenin 1 numarası yapmak. Burada bayağı bir mesafe aldık. Sevkleri inşallah bir gün gelecek yüzde 1’lere düşüreceğiz. İl başkanımızla birkaç bakan ziyareti yaptık. Bunlardan en verimli geçeni de Sağlık Bakanı ile yaptığımız olanıydı. Yeni hastanenin eksikliklerini bakan beye sunduk. Bizim üzerinde durduğumuz varidasyon testiyle ilgiliydi. Şuanda10 ameliyathanenin 10’u da hizmette. Varidasyon testi, ameliyathanelerde hijyenik ortamın sağlanması için yapılan bir test” ifadelerini kullandı.

HASTANEYE PET ÜNİTESİ AÇILIYOR

Yeni hastanede PET Ünitesi’ni kuracaklarını kaydeden Ceylan, “Bakandan sözünü aldık. Toplamda 5 milyon dolarlık yani 20 milyon liralık bir yatırım. Bu, tomografi ve MR’ın bir adım ötesi” dedi.

Kanserin ilk teşhisi, evrelenmesi, yaygınlığının belirlenmesi ve doğru bir tedavi planı çıkarılması için tüm aşamaların PET cihazı ile gerçekleştirilebildiğini belirten Ceylan, “Bu cihaz ile kanser haritası çıkarılarak bu hastalık ile etkin bir mücadele sağlanıyor.

Tümörlerin ameliyat öncesi ve sonrasında tanısı ve takibinde kullanılan 20 milyonluk bu yatırımı da aynı MR’da olduğu gibi yap işlet modeli ile yapacağız. Böylece dışarıya olan sevkin bir kısmını daha kesmiş olacağız. Özellikle kanseri hücrelerin takibinde kullanılması nedeniyle onkoloji hastaları ve diğer hasalar için gerekli bir ünite. Bu ünite, bölgede ilk Çorum Erol Olçok Eğiti ve Araştırma Hastanesi’nde olacak.

Bunlarla beraber tüm hastane artık rayına yavaş yavaş oturuyor. Bunların hepsi olacak. Bunların hepsinin olabilmesi için, yeni sağlık ünitelerinin yapılabilmesi için Türkiye’de istikrarın devam etmesi gerekiyor. Bu istikrar 15 yıldır sürdüğü için bugün devasa sağlık hizmetleri veriliyor” şeklinde konuştu.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim