Sadece Çorum’da değil çevre illerden gelen hastalara da hizmet veren Çorum Eğitim Araştırma Hastanesi’nde başarılı operasyonların sayısının her geçen gün arttığı ve son olarak Genel Cerrahi, Çocuk Cerrahi ve Üroloji Kliniği’nde yapılan operasyonlarla biri Yozgat’tan sevk gelen toplam 4 hasta ilk kez yapılan ameliyatlarla sağlıklarına kavuşturuldu.

Karında şişlik, karın sağ üst kısmında ağrı ve vücudunda döküntü şikayeti ile gelen 53 yaşındaki hastada yapılan tetkiklerle karaciğerinin neredeyse yüzde 60’ını kaplayacak şekilde Damar Topaklanması olduğu ve bu kitlenin kandaki pıhtılaşmayı olumsuz etkilediğini belirleyen Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mete Dolapçı, Cerrahi Tıp Bilimleri Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Tayfun Şahiner ve Asistan Doktor Mesut Bala başarılı bir ameliyatla hastayı sağlığına kavuşturdu.

Hastanen karaciğerinin sağ yarısının başarılı bir şekilde alındığı söyleyen Dolapçı, “Çok yüksek derecede hayati tehlike içeren ve teknik olarak çıkarılması çok zor olan bu tür ameliyatların hastanemizde gerçekleştiriliyor olması bölgemiz adına gurur vericidir” diye konuştu.

Hastanede ayrıca Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Çağatay Evrim Afşarlar ve ekibi tarafından ilk defa “Laparoskopik Parsiyel Splenektomi” ve “Doğumsal Diyafram Hernisi Onarımı” da yapıldığı belirtildi.

Üroloji Kliniği’nde ise Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Murat Baykam, Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Settar Bostanoğlu, Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Musa Ekici, Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. A. Buğra Şentürk ve Asist. Dr. M. Serdar Çağlayan’dan oluşan ekip tarafından mesanesinde ileri evre tümörü olan bir hastaya idrar torbasının, prostat bezinin, döl yollarının alınması ve bağırsaktan idrar torbası yapılarak karına bağlanması ameliyatının uygulandığı kaydedildi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ da hastanede yapılan başarılı operasyonlarla sağlığına kavuşan hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Alkan ve Karadağ hastanede yaşanan gelişmeleri değerlendirerek Tıp Fakültesi’nin katkılarıyla yapılan operasyonların Çorum’u seven herkesi gururlandırdığını dile getirdiler.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim