Tatbikatla 1. Basamak Anestezi Yoğun Bakım ve Psikiyatri Kliniği gibi özellikli birimlerden hasta tahliyesi yapıldı. Tahliyede görev alan hastane personeline deprem anında hastaların tahliyesini profesyonel bir biçimde yönetebilmesi için AFAD yetkilileri tarafından eğitim verildi.
Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden yapılana açıklamada tatbikatın içeriği hakkında şu bilgiler verildi:
“Kuzey Anadolu Fay Hattı, Çorum il merkezine 50 km uzaklıktan geçmekte olduğu için deprem riski altında bulunmaktayız. Deprem anında saniyelerle sınırlı bir sürede büyük kayıpların yaşandığı unutulmaması gerekmektedir. Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak ilimizin en büyük hastanesi olarak deprem afetinin yaşanması halinde “Deprem Hastanesi” olarak hizmet verebilmemiz için her an hazırlıklı olmamız gerekmektedir. Bu nedenle 19.11.2015 tarihinde Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma hastanesi bünyesinde, AFAD işbirliği ile deprem tahliye tatbikatı yapılmıştır. Tatbikatla 1.Basamak Anestezi Yoğun Bakım ve Psikiyatri Kliniği gibi özellikli birimlerden hasta tahliyesi yapılmıştır. Tahliyede görev alan hastanemiz personellerine deprem anında hastaların tahliyesini profesyonel bir biçimde yönetebilmesi için AFAD yetkilileri tarafından eğitim verilmiştir. Bu tatbikatla Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak deprem afetine ne kadar hazır olduğumuzu görmüş ve eksikliklerimizi yerinde ve zamanında tespit ederek tamamlamış bulunmaktayız.”



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim