Sağlık Bakanlığı tarafından yapımı sürdürülen 800 yataklı Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatı %95 oranında tamamlandı.
Öz Aras Grubu, Dido-Ray Yapı ve İntekar Yapı İş ortaklığı tarafından üstlenilen hastane inşaatı 95 dönüm arsa üzerine 25 bin metrekare alana oturuyor.
Çalışmalar hakkında bilgi veren Şantiye Şefi İnşaat Mühendisi Gökhan Evcil, gerçekleşme oranının %95 seviyesine ulaştığını vurguladı.
6 Ocak 2014 tarihinde 204 milyon 435 bin lira bedelle sözleşmesi imzalanan hastane inşaatının geçici kabulü için 13 Ekim tarihinde başvurularını yaptıklarını belirten Evcil, önceki gün Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’ndan bir heyetin gelerek güvenlik kameraları ve cihazların nerelere konulacağı konusunda tespit yaptığını ifade etti. Geçici kabulle ilgili ön kontrol heyetinin Pazartesi günü gelerek inceleme yapmasını beklediklerini anlatan Şantiye Şefi Gökhan Evcil, heyetin hazırlayacağı tutanağın ardından bağımsız bir heyetin gelerek geçici kabulü gerçekleştireceğini vurguladı.
Geçici kabul heyetinin 1 aya kadar gelmesinin beklendiğini dile getiren Evcil, şu an yapısal ve bitkisel peyzaj çalışmalarının devam ettiğini, ayrıca aydınlatma ve vitrifiye montajlarının da sürdüğünü kaydetti.



PVC zemin kaplamalarının yapılmakta olduğunu anlatan Evcil, hastane tesliminin 2 ay içinde tamamlanabileceğini söyledi.
Bilindiği üzere TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu yapımında sona gelinen 800 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne; 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden hemşehrimiz Erol Olçok’un isminin yaşatılması adına “Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi” isminin verilmesi görüşünün benimsendiğini geçtiğimiz günlerde açıklamıştı.


Ankara yolundaki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, özgün mimari yapısıyla farklı bir görüntü oluşturuyor.

Binanın içinde hummalı bir çalışma devam ediyor.

İki kişilik odalardan biri.

Yoğun Bakım…

Polilinik bölümü…
 
Acil girişi 

(Erkan BAYATLI)
 
Editör: TE Bilisim