Ankara Yolu üzerinde yapılan ve 800 yataklı olması planlanan Hastane inşaatı, işçilerin 2 aydır parasını alamadığı iddiası ile durdu.
Sabah itibariyle çalışmayı durduran işçiler barakaların olduğu bölümde beklerken, durumu haberleştirmek için giden gazetecilere de inşaat alanına giriş izni verilmedi.
Gelecek yıl teslim edilmesi beklenen ve 157.500.000 liraya ihale edilen inşaatta Deprem izolatörleri bekleniyordu. Çalışmaların tamamen durduğu hastane inşaatında 300 işçi görev yapıyordu. İki aydır maaşlarını alamadıkları için işçiler çalışmayı durdururken, durumu haber alarak inşaat alanına giden gazeteciler ise firma görevlisi ile karşılaştı. Öncelikle durumu nasıl haber alındığı sorgulanmak istenen gazeteciler bilgi vermezken neden içeri girilemediği sorusuna ise bu görevli tarafından cevap verilmedi. İşçilerin neden çalışmadığı sorusu da kapıya kadar gelen görevli tarafından “Dinlenme saati olarak” açıklandı. İnşaat alanına kadar araçla gelen yetkili gazeteciler ayrılana kadar da girişi terketmedi.


Gazeteciler kapı önünde durdurularak engellendi.

(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim