800 yataklı yeni hastanenin yüzde 95’inin tamamlandığını kaydeden Zehir, “12 Kasım’da Sağlık Bakanlığı’ndan yetkililer gelecek. Onların vereceği rapora göre taşınma işlemini gerçekleştireceğiz. Taşınma esnasında hastalarımızın mağduriyet yaşamaması için Genel Sekreterimizle birlikte her türlü tedbiri alıyoruz” dedi.
Yeni hastanede 140 bin metrekarelik kapalı alanda hizmet vereceklerini belirten Zehir, “Burada 115 polikliniğimiz var, yeni hastanede ise bunu 200’e çıkarabilecek kapasitemiz var. Her doktor bir poliklinik de çok rahat bir şekilde hizmet verebilecek.
Burada 13 ameliyat salonumuz var. Bazen ameliyat için hastalarımıza randevu vermek zorunda kalıyorduk. Yeni hastanemizde ise 28 ameliyat salonumuz var.
Özel oda sayımız bu hastanemizde azdı. Yeni hastanede tek kişilik ve iki kişilik odalar olacak. Tamamında tuvalet ve duşun bulunduğu 238 tek kişilik odalar var. Her katta 4 tane de süit odamız var.
Ciddi anlamda cihaz dönüşümü yaşadık. Röntgende dijital ortama geçildi. Ultrasonografi cihazını yeniledik. Ameliyathane monitörlerini ve tüm cihazlarını yeniledik. Yeni hastanemizle birlikte üst düzey birçok cihazı hastanemize kazandırmış olacağız” dedi.


(Taner ŞİMŞEK)
 
Editör: TE Bilisim