Dün, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ile birlikte Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde bir basın açıklaması yapan Gül, kiraladıkları 4 yeni araçla birlikte yaz dönemi boyunca haşere ile mücadele edeceklerini bildirdi.

Çorum’un Türkiye’de temizliği ile tanınan bir kent olduğunun altını çizen Gül, “Temizlik İşlerimiz 24 saat esasına göre çalışıyor. Bu birimimiz sadece yolları ve sokakları değil, hafriyat atıklarını ve atık pil ile akıt yağları da topluyor. Burada sadece görüntü kirliliği değil, insan sağlığı da çok önemli” dedi.

Çorum Belediyesi’nin vektörel mücadeleyi önemsediğini kaydeden Gül, “Büyükbaş ve kanatlı hayvan yetiştiricilerinin atıklarından dolayı haşere ile mücadelenin bir ayağı eksik kalıyor. Bu noktada firma sahiplerinden anlayış bekliyoruz. 600’a yakın yere hayvansal atık bırakıldığını tespit ettik. Bu da milyonlarca larva anlamına geliyor. Biz istediğimiz gibi mücadele etsek bile vatandaş yaz ayında karasinekle karşılaşınca ‘haşere ile mücadele edilmiyor’ algısı ön plana çıkıyor. Oysa mesele çok boyutu” şeklinde konuştu.

Haşere ile mücadelenin başladığını belirten Gül, 27 noktada sivrisinek üreme alanı tespit edildiğini ifade ederek, Çorum Belediyesi’nin bu mücadeleyi aralıksız bir şekilde devam ettireceğini dile getirdi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim