Halk Kütüphanesinin eski bir bina olduğunu anlatan Kaya, kütüphaneye çok sayıda gencin gittiğini ve yer bulmakta sorunlar yaşandığını ifade etti. Yoğunluk nedeni ile kütüphanenin sabah 07.00’den akşam 22.00’ye kadar açık olduğunu belirten Yusuf Kaya, gençlerin kütüphaneden daha fazla yararlanabilmeleri amacıyla neler yapılabileceği konusunda komisyon olarak toplandıklarını kaydetti

Hasan Paşa Halk Kütüphanesi’nin 1963 yılında belediyenin tahsis ettiği arsa üzerinde Özel İdarenin de katkıları ile yapılarak faaliyete başladığını anlatan Yusuf Kaya, kütüphanenin ilin merkezi sayılabilecek bir konumunda hizmet verdiğini, nüfus artışı ile beraber her geçen gün daha da yoğunlaşan talebe cevap veremez duruma gelen kütüphanenin günümüzde yaşanan teknolojik gelişmelerle entegrasyon konusunda yetersiz kaldığını vurguladı.

Bu nedenlerle 1963 yılından beri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermekte olan Hasan Paşa Halk Kütüphanesinin yerine prestijli teknolojiye entegre olmuş yeni bir kütüphane yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ile konu üzerinde görüşmeler yapıldığını anlatan Kaya, yeni bir kütüphane binası için ihtiyaç duyulan geniş bir arsa olmadığını kaydetti. Mevcut arsada imar değişikliği yapılmak suretiyle ihtiyaç duyulan en az 600 m2’lik bir bina oturumu elde edilebileceğini söyleyen Yusuf Kaya, günün şartlarına uygun bir kütüphane binasının ancak bu büyüklükte bir alana yapılabileceğini vurguladı.

Konunun komisyona intikal etmesinin ardından AK Parti Grup Başkanı Mehmet Karadağ ile görüştüklerini belirten Kaya, Karadağ’ın konuyla yakından ilgileneceğini belirttiğini ayrıca belediye Başkanı Zeki Gül ile de görüştüğünü anlattı. Konunun İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan’la da görüşüldüğünü belirten Kaya, Arslan’ın; mevcut binanın deprem yönetmeliğine uygun olmadığını imar değişikliğinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı yatırım programına alınmak üzere teklifte bulunacağını ifade ettiğini belirttiğini anlattı. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim