AKP Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Gençlik Kolları Başkanı Burak Köse ve bazı partililerle birlikte Mavral Sokak ve Osmancık Caddesi’nin bir kısmında esnaf ziyaretlerini sürdüren Ceylan, vatandaşları referandum süreci ve Anayasa değişikliğinin içeriği hakkında bilgilendirdi.

Türkiye’nin son 15 yıldır AKP iktidarıyla büyük atılım yaşadığını kaydeden Ceylan, “Türkiye’nin hedeflerini yerine getirebilmesi ve ideallerine ulaşabilmesi doğrultusunda, 94 yıldır bir şekilde krizlere neden olan mevcut ve hantal sistemden kurtulmamız gerek. Bunun da en etkili yolu, vesayet odakları sebebiyle azalan millet iradesinin yeniden diriltilmesidir. Yeni Türkiye artık eskiye dönemeyecek kadar hızlıdır, geleceği parlaktır.” diye konuştu.

Mevcut parlamenter sistemin ülkeyi durağanlığa ittiğini savunan Ceylan şu görüşleri dile getirdi:

“Siyasal istikrarın olmadığı, sürekli erken seçimlerin olduğu, huzursuzluğun ve güvensizliğin hüküm sürdüğü topraklarda, yatırımcılar önünü görememektedir. Bu sebeple, her alanda yatırımların artırılması, işsizliğin önüne geçilmesi, istihdamın artırılması ve milletin refahı için, hızlı karar alma mekanizmaları, etkin yönetim sistemi inşa edilecektir. Bu etkin yönetim şekli, ekonomik gelişmelerin önünü açacaktır. Bürokrasinin hantallığını milletin omuzlarından atmaktaki amaç, istihdamı artırmak, iş üretmek, 15 yılda yapılan her türlü yatırımı çok daha fazlaları ile taçlandırmaktır. Ayrıca hızlı karar alma mekanizması ile birlikte, iç ve dış siyasette, özellikle terörle mücadelede daha etkin olunacağı da kaçınılmazdır.

Yasama ve yürütmenin özerkleştirilmesi ile Parlamento da daha güçlü bir hâle gelecek, bu sayede tasarı oylayan değil; teklif üreten, çalışan ve kanun yapan bir Meclis olacaktır. Yani aslında Meclis kendi görevlerine tamamen kavuşacaktır. Dinamik bir coğrafyada statik bir yönetim ve durağan bir politika izlenemez. Parlamenter sistem bizi durağan olmaya, hantal olmaya, çalışmamaya itekliyor. Oysaki Türkiye son 14-15 yılda eski Türkiye olmadığını yapılan tüm çalışmalarla kanıtlamıştır. Yeni Türkiye artık eskiye dönemeyecek kadar hızlıdır, geleceği parlaktır.

16 Nisan, yeni Türkiye'nin geleceği için önemli bir dönüm noktası olacaktır. 80 milyonu bir ve beraber kucaklayacak olan yeni sistemin kabul edilmesi ile millet sözünü ortaya koyacaktır. İstiklal harbinden bir asır sonra 15 Temmuz'da vatanını tekrar inşa eden bu aziz millet, 16 Nisan'da da aydınlık geleceği için evet diyecektir.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim