Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Genişletilmiş İstişare Toplantısı’na katılmak üzere dün Çorum’daydı.
Anitta Otel’de gerçekleştirilen toplantıya MHP İl Başkanı Bekir Çetin, Çorum Milletvekili Adayları Vahit Doğan, Aybüke Topçubaşı Ekici, Fatih Özcan ve Muhsin Kocasaraç başta olmak üzere çok sayıda partili katıldı.
MHP İl Başkanı Bekir Çetin’in selâmlama konuşmasının ardından kürsüye gelen MHP Lideri Bahçeli, 1 Kasım Genel Seçimleri’nin önemine dikkat çekerek, “Önümüzde 3 gün kaldı. Bu üç gün içinde özellikle AKP’li nur yüzlü kardeşlerimize ulaşıp, ülkemizin istikbali için safımıza çekmemiz gerekiyor.” dedi.

“AYNI SONUÇ ÇIKARSA SORUMLUSU ERDOĞAN’DIR”
7 Haziran sonrası yaşanan süreci değerlendiren Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirerek, “Kafasındaki Başkanlık sistemini gerçekleştireceği zannıyla girdiği 7 Haziran Seçimleri’nde istediği sonucu alamayan ve yüzde 9’luk oy kaybı yaşayan Erdoğan âdeta çıldırmıştır. Bu sonucu kabullenemeyen ve her türlü korku sarmalı içinde kalmış Cumhurbaşkanı ve O’nun vesayeti altındaki Başbakan Davutoğlu, AKP’yi tek başına iktidar yapma uğruna seçimlerin yenilenmesini 7 Haziran akşamı kafalarına koymuşlardır. Recep Tayyip Erdoğan’ın korkusu uğruna ülkeyi felakete sürüklemeye kimsenin hakkı yoktur. 1 Kasım akşamı da 7 Haziran’a benzer bir seçim sonucu çıkması hâlinde bunun tek müsebbibi Erdoğan’dır.” diye konuştu.



“HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuşmasında şu ana konulara değindi:
“Her türlü baskı ve zulüm sergileyen ve medya yöneticilerini Silivri’ye tıkayan bir anlayış, çıldırmış bir anlayıştır. Bu çılgınlığa milletin sağduyusu engel olacaktır. Aziz milletimizde sessiz bir öfke birikimi yaşanıyor. Halkımız olaylar karşısında öfkesini dışarı vuracağı yerde sesiz kalmayı tercih ediyor. Ama bu sessiz öfke sandıkta patlarsa milletimiz ve demokrasimiz açısından hayırlara vesile olur. Sandıkta patlamak iktidar değişikliğini beraberinde getirir. Ama bu mümkün olmazsa bu sessiz öfke sokakta patlarsa kardeş kavgası kapının önünde demektir. Herkesin aklını başına alması gerek. Bu gerçeklerle hareket edin. Son 3 günümüz kaldı. Çalmadık kapı bırakmayın.”



“BİZİM HAYIRLARIMIZDA MİLLETİMİZ İÇİN HAYIR VARDIR”
“Biz MHP olarak ülkenin bölünmesine, yıkılmasına neden olacak çözüm sürecine hayır dedik. Onlar çözüm süreciyle bölünmeye evet diyorsa, biz hayır diyoruz. 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun örtbas edilmesine hayır dedik. PKK terör örgütünün siyasi uzantısı HDP ile seçim hükûmetinde yer almaya hayır dedik. Görüldüğü üzere bizim hayırlarımızda milletimiz için hayır vardır.”

“KAYGILANMA AZİZ MİLLETİM, KOALİSYON KURMAYA HAZIRIZ”
“Bizim Milliyetçi Hareket olarak yegâne gayemiz tek başına iktidar olmaktır. Her şeye rağmen 1 Kasım’da da 7 Haziran’daki gibi benzer bir sonuç çıkar ve tek başına iktidar imkânı olmaz ise kaygılanma aziz milletim! 4 şartımızı kabul edecek HDP dışındaki her partiyle koalisyon kurmaya hazırız.”

“MUHTARLARA YEMEK YEDİRMEKLE İKNA ETTİĞİNİ Mİ SANIYORSUN?”
“Siyasi hayatın en kurnaz kesimi muhtarlardır. Köye gelip gidenlerle köyün sorunlarını nasıl çözdüğünü, köye gelip gidenleri nasıl ağırladığını muhtara sorun. Nasıl onları sevgi ile karşılayıp ikna ettiğini muhtara sorun. Köylüyü ikna edip, köyden gelen herkesi ikna edecek de bir sarayda bir lokma yemek yedi diye Recep Tayyip Erdoğan’a inanacağını mı zannediyorsunuz? Kaçak sarayda bulunanların kim olduğu önemli değil, oraya gidenin ne kadar ikna olduğuna baktığınız vakit kendi kendini kandıran sadece Recep Tayyip Erdoğan’dır.”



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim