TBMM Başkanı İsmail Kahraman beraberinde Başkanlık Divanı üyeleri TBMM Başkan Vekilleri; Akif Hamza Çebi, Pervin Buldan, TBMM İdare Amirleri; Çorum Milletvekili Salim Uslu, Tufan Köse, Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Erkan Haberal, Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Katip Üyeler; Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Sakarya Milletvekili Zihni Açba ile İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı ziyaret etti.
Ziyarette TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yaptığı konuşmada, “Hakimiyet herhangi bir silahlı gücün, bir grubun, bir kişinin elinde değil, milletin elindedir. Millettedir. Bunun ispatı oldu. Türkiye’miz ne zaman zıplayacaksa ve hamleye geçiyorsa önü kesiliyor fakat her seferinde daha bir ders alarak daha öteye gidiyoruz” dedi.
Milli şuur ve beraberlik içinde olduklarını belirten Kahraman, şunları dile getirdi: “Milletimizin özlediği ve olması gereken beraberliği sergiledik. Çok kötü bir hadise ama bir dirilme meydana getirdi. Milletimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, devletteki güçlerimizle beraber bir güzel imtihan verildi. Millet darbeyi yendi. Bütün emeği geçenlerden Allah razı olsun. Şehitlerimiz oldu, Allah gani gani rahmet eylesin. Yaralılarımız var, tez zamanda şifa bulmalarını dileriz” dedi.
Türkiye'nin bir daha böyle badirelerle karşılaşmaması temennisinde bulunan Kahraman, gayretlerinden dolayı İçişleri Bakanı Ala ve emniyet teşkilatına teşekkür etti.
Milletin temsilcisi olan heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden İçişleri Bakanı Efkan Ala, asker elbisesi içerisinde terörist darbecilerin yaptıkları ihanete karşı duruşla, bu kadar ağır bir ihanete tanık olmayan bu milletin birlikteliğinin, demokrasi tarihine geçecek bir birliktelik olduğunu dile getirdi. Bütün siyasi partilerin, milli iradeye kastedenlere karşı yekvücut olarak dimdik durduğunu belirten Ala, “Bu, bize büyük bir güç verdi. Rütbeleri, makamları veren de milletin iradesidir. TBMM’dir. Meclis'te memleket için ciddi tartışmalar yapıyoruz. Bu, bazıları tarafından bizim hiçbir zaman bir araya gelemeyeceğimiz şekilde yorumlanmış. Biz her zaman o çatı altındayız. O çatı altında her şeyi konuşuruz ama o çatıya, milletin iradesine bir saldırı oldu mu topyekûn nasıl beraber olacağımızı ve bunu nasıl bertaraf edeceğimizi o gün orada TBMM temsilcileri gösterdi. Sizin oradaki duruşunuz bize en büyük gücü vermiştir. TBMM ile gurur duyuyoruz. Bize, mücadele ederken büyük bir güç verdi. En büyük varlığımız, hiçbir şey yapmasa bile varlığı ile TBMM’dir, orada açık olması yeterli. Bunu bütün dünyaya öğrettiniz” dedi.
TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu da millet iradesine karşı bir kalkışma yaşandığını kaydederek, milletin kahramanlığının her türlü takdirin üzerinde olduğunu vurguladı. Uslu, “Milletimizin cesaretle sokağa çıkması, o gün Sayın Cumhurbaşkanımızın cesur tavrıyla milletimizi sokağa davet etmesiyle gerçekleşmiş olgu ve Parlamentonun o gün olağanüstü toplanarak açık tutulması, oradaki birlik görüntüsüyle, liderine güvenen bir millet sokağa çıkmıştır” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim