Geçtiğimiz Cumartesi günü il binasında bir basın toplantısı düzenleyerek, 16 Nisan’da yapılan halk oylamasını değerlendiren Suvacı, “Halkımızın iradesinin tam olarak ortaya çıkması için demokrasi içerisinde mücadelemiz devam ettireceğiz” dedi.

İl Başkan Yardımcıları Kenan Özcan ve Ufuk Erden, İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, İl Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke, İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek ve çok sayıda partilinin hazır bulunduğu toplantıda konuşan İl Başkanı Suvacı, ülkenin rejimini, demokrasinin geleceğini ve kaderini etkileyecek tarihi bir halk oylaması yaşadıklarını söyledi.

İktidar partisinin uyguladığı bütün baskılara, devlet olanaklarının sonuna kadar kullanılmasına, "hayır" diyenlerin propaganda hakkının çoğu zaman engellenmesine rağmen halkın yüksek irfanıyla “hayır” yönündeki iradesini ortaya koyduğunu kaydeden Suvacı, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“En az 2 kişiden biri "hayır" diyerek, bu rejim değişikliğini istemediğini bildirmiştir.

Ülkemizde 16 Nisan günü yapılan halk oylaması demokratik ilkelere, hukuka ve adalete uygun şekilde gerçekleştirilmedi. Halkımızın seçimlere nezaret etmesi engellendi. Kapalı oy, açık sayım ilkesi ihlal edildi. YSK tarafından kanunun açık hükmüne aykırı olarak alınan kararla halk oylamasının meşrutiyetine gölge düşürüldü.

Halkımızın iradesinin tam olarak ortaya çıkması için demokrasi içerisinde mücadelemiz devam edecektir. Halkımızın hakkını savunmak için gereken her adım atılacaktır.

"Adalet Mülkün Temelidir" diyoruz. CHP'nin neden itiraz ettiği husus, işte tam da burası. Adalet mülkün temelidir diyoruz ama temel yıkıldı, tavan başımıza çökmesin diye çırpınıyoruz. Beyhude yere uğraşmıyoruz. Göz göre göre halkın tanıklığı ile bunlar oluyor. Buna toplum itiraz ediyor. Hakkımızı arayın, yasaları harekete geçirin diyor.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının birliğinin, beraberliğinin ve kardeşliğinin devam etmesi için, ayrıştırıcı, ötekileştirici, nefret tohumları ekilerek kindar yetişen nesillerimizi kucaklayıcı, huzur ve güven ortamında Cumhuriyet değerlerine bağlı demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletinin, parlamenter sistem içerisinde sürdürülmesinin de yüce Türk Milleti ile birlikte takipçisi ve savunucusu olacağız.

Bundan böyle; hep birlikte kardeşçe, dostça, birbirimizi dinleyip anlayarak Cumhuriyetimize, demokrasimize hep birlikte sahip çıkacağız. Ayrışmalara, ötekileştirmelere, kindar ve nefret dolu insanlara fırsat vermeden, bu memleket, bu ülke bizim diyerek, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız.”

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim