Bulut, darbe girişimi dolayısıyla yaptığı açıklamada, cumhuriyet tarihinde kara bir leke olarak hatırlanan darbeler yaşandığını hatırlatarak, 21. yüzyılda milli iradenin tecelli ettiği bir dönemde asla böyle bir girişime izin verilemeyeceğini anlattı.
Ordunun büyük bölümünün de darbelere karşı durduğuna işaret eden Bulut “Bu darbe seçilmiş hükümete değil milletin iradesine, milletin ta kendisine yapılmıştır. Darbeye kalkışanlar dış güçlerin ülkemizdeki uzantıları, piyonları olan küçük bir gruptur.
Halk artık askeri cunta girişimlerinden bıktı ve demokrasinin önemini kavradı. 15 Temmuz gecesinden itibaren genç yaşlı kadın erkek yekvücut meydanlara, sokaklara inerek demokrasiye sahip çıktı. Seçimle getirdikleri hükümetin zorbalıkla alaşağı edilmesine izin vermeyeceklerini alenen göstermiş, dış güçlerin oyununu bozarak piyonlarını devre dışı bırakmıştır” dedi.
Tehlikenin hala devam ettiğinin açıklandığı ifade eden Mustafa Bulut, darbenin tamamen ortadan kalkması için darbeye destek veren Amerika’nın İncirlik’te konuşlandırdığı hava üssünün derhal kapatılması, İsrail’le yapılan anlaşmaların yeniden gözden geçirilmesi, yapılan anlaşmaların ters yüz edilerek iptal edilmesi gerektiğini anlattı.
Bulut, “Milli iradenin tecelli ettiği bir dönemde asla böyle bir girişime izin vermeyeceğiz. ESDER olarak asker içindeki bir grubun yönetime el koyma girişimini kınıyoruz, lanetliyoruz Esnaf her zaman barışın, huzurun, sükûnetin yanında ve temsilcisi olarak varlığını sürdürür. Biz de esnaflarımızla demokrasinin, vatandaşın oylarıyla görev almış hükümetimizin yanında olduğumuzu vurguluyoruz” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim