AK Parti Kadın Kolları tarafından düzenlenen kampanya kapsamında toplanan yardım malzemeleri Saat Kulesi yanında gerçekleştirilen törenle Halep’e yollandı.

İki TIR dolusu malzemenin gönderilişine AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir ve çok sayıda partili katıldı.

Törende konuşan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, tüm insanlığın dinlemek ya da görmek istemediği bu soykırımı bir insan olarak içlerinde hissettiklerini dile getirdi. Çorum halkı olarak el birliği ile bu kampanyayı başlattıklarını anlatan Demir, şu ana kadar toplanan yardımların 5 tır ve 28 kamyon olarak aralıklarla yola çıkacağını vurguladı. Demir, bu konuda belediyeden de çok yardım gördüklerini anlatarak Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye teşekkür etti.

AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ’da yaptığı konuşmada, düzenlenen kampanyaya büyük bir duyarlılık gösterildiğini söyledi. Bu konuda tüm kadın kolları ve teşkilat üyelerine teşekkür ettiklerini söyleyen Karadağ, 5 TIR ve 28 kamyon dolusu malzeme toplandığını, şu an için 2 TIR’ın uğurlandığını ve birinin yüklenmesine devam edildiğini anlatarak “İlçelerden ve merkezden Halep’e bu insanlık dramının yaşandığı Avrupa’nın batının gözlerini kapadığı ve sahip çıkmadığı çocukların hunharca öldürüldüğü bir Osmanlı diyarına yardım eli uzatıyoruz. Biz kadınların bizden daha çok cefakar fedakar olduğuna inanıyoruz” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim