TKDK Çorum İl Koordinatörü Hakan Körpınar, 14. çağrı ile verilecek olan desteğin toplamda 121 milyon euro olduğunu belirterek, “Bu çağrı ile süt üreten tarımsal işletmelerde hem yeni kurulumların yapım işleri ve makine-ekipman alımları, hem de mevcut işletmelerin modernizasyonu desteklenecektir” dedi.
Çağrı ilanı kapsamında proje başvuru kabullerinin 11 Mayıs’ta başlayacağını ve 5 Haziran itibariyle saat 23.00’de son bulacağını kaydeden Körpınar, “4 - 15 Mayıs 2015 tarihlerinde İl Koordinatörlüğü’nde proje ve eklerinin uygunluk kapsamında ön kontrolleri yapılacak. Yapılacak ön kontroller nihai kontroller olmayıp, yapılan hataların ve eksikliklerin tespit edilmesi ve düzeltilmesi yönünde bilgilendirme amaçlı olacak” şeklinde açıklamada bulundu.
14. çağrı ile verilecek olan desteğin toplamda 121 milyon avro olduğunu kaydeden Körpınar, “Bu çağrı ile süt üreten tarımsal işletmelerde hem yeni kurulumların yapım işleri ve makine-ekipman alımları, hem de mevcut işletmelerin modernizasyonu desteklenecektir. Bunun için 81 milyon avro bütçe aktarılmıştır. Süt, et, meyve-sebze ve su ürünleri işleme ve pazarlama konularında ise sadece mevcut işletmeler yapım işleri haricinde desteklenecektir. Bu kapsamda da 40 milyon avro destek bütçesi mevcuttur. Dolayısıyla 14. çağrıda, bu iki ana başlık haricinde proje kabul edilmeyecektir. İlimizde maksimum projenin alınması ve yatırımın sağlanması için; yatırımcılarımız her türlü sorularını İl Koordinatörlüğümüz yardım masasına şahsen veya 0364 223 00 27 numaralı telefondan sorabilecekleri gibi, www.tkdk.gov.tr internet adresinden de bilgi alabilirler” ifadelerini kullandı.
IPARD 1 programında olduğu gibi IPARD 2 programında da Çorum’da hibe desteklerine devam edileceği bilgisini veren Körpınar, “IPARD 1 programında olmayan ve IPARD 2 programına alınan kaz yetiştiriciliği, süt üretimi amaçlı manda yetiştiriciliği, yumurta tavukçuluğu, mantar yetiştiriciliği, yenilenebilir enerji sistemleri gibi konuları da destek kapsamına eklenerek ürün yelpazesi genişlemiştir. Bu yeni konuların kriterleri AB Komisyonu ile devam eden müzakereler neticesinde önümüzdeki günlerde netleşecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır. Dolayısıyla ilimize her geçen gün artan oranda yatırım sağlanması için çalışma ve gayretlerimiz devam edecektir” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim