Çorum Barosu ile Çorum İş Kadınları Derneği’nin, Türkiye Barolar Birliği’nin de desteğiyle, vatandaşlara hak arama yollarını göstermek üzere düzenlediği “Hukuk Okur Yazarlığı” seminerleri, bugün saat 14.00’de Baro binasında verilecek “işten çıkarmada haklar” konulu ilk seminerle başlayacak.

“PROJENİN PARÇASI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ”

Çorum İş Kadınları Derneği Başkanı Semrin Kaleli, etkinlikle ilgili olarak, “Hukuk, birey-toplum-devlet ilişkilerinde ortak iyilik ve ortak menfaati gözetir..

Hukuğun genel bilgileri de, her vatandaşın önce kendisi sonra toplum için hakim olması gereken konulardır. Çorum Barosu tarafından hazırlanan Hukuk Okur Yazarlığı (HOY) Projesinin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.” ifadesini kullandı.

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ VE HAK ARAMA BİLİNCİ

Semrin Kaleli, halka temel hukuk bilgilerinin ve hakların, konu paylaşımı yoluyla aktarılmasını öngören projenin amaçlarını da şöyle açıkladı:

“Toplumda hukukun üstünlüğüne ve hak arama bilincinin yerleştirilmesine aydın hukukçu kimliğiyle katkıda bulunmak.

Temel hukuk bilgileri ve haklar konusunda vatandaşları bilgilendirmek, bireyleri bilinçlendirmek, hak arama özgürlüğünün işler hale gelmesine ve gelişmesine katkı sağlamak.”

ADALETE ERİŞİM İÇİN BİLGİLENDİRME

“Avukatlık mesleğinin, savunma kurumunun gelişmesine, avukatsız savunma olmayacağının kavranmasına ve mesleğin saygınlığının artmasına katkı sunmak, adalete erişim için ekonomik durumu olmayanlara Adli Yardım Kurumu konusunda bilgilendirme yapmak.

Temel hukuk bilgilerinin anlatımı için kent konseyleri, belediyeler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve kurumlarla birlikte kamuoyuna yönelik seminerler, bilgilendirme toplantıları yapmak.”

TÜM ÇORUMLULAR DAVETLİ

Çorum İş Kadınları Derneği Başkanı Semrin Kaleli, “Türkiye Barolar Birliği önderliğinde Çorum Barosu ve Çorum İş Kadınları Derneği tarafından hayata geçirilecek proje kapsamında, tüm halkımızı seminerlerimize davet ediyoruz.” ifadesini de kullandı. (Selda FINDIK)

Editör: TE Bilisim