Bu kapsamda vakıf ve dernek işbirliğinde organize edilen dostluk ve dayanışma gecesi önceki akşam Yıldızpark Düğün Salonu’nda büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Yemeğe AK Parti MKYK Üyesi Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Çorum Hitit Dernekler Konfederasyonu Genel Başkanı Cemal Emir, CHP İl Başkanı Hasan Eray Güleryüz, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, CHP Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, AK Parti Belediye Başkan adayı Halil İbrahim Aşgın, CHP Çorum Belediye Başkan Adayı Özgür Kılıç, Çorum Ticaret Borsası Meclis Başkanı Yılmaz Kaya, Çorum Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Çorum Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı ÇORUM HABER Genel Müdürü Mehmet Yolyapar, KESK Dönem Sözcüsü Ertuğrul Alper, KESK’e bağlı sendikaların başkanları, çok sayıda siyasi parti, sendika, demokratik kitle örgütü, dernek temsilcileri ile yüzlerce can katıldı. Vali Mustafa Çiftçi de yoğun programı nedeni ile etkinliğe katılamadığını belirten bir telgrafla geceyi kutladı.

“MUHABBETİMİZ İBADETİMİZDİR”

Hititler ile Mısırlılar arasında imzalanan dünyanın ilk yazılı barış anlaşması olan Kadeş Barış Anlaşması’na vurgu yapılarak birlik beraberliğin önemine değinilerek vakıf ve dernek binasının yanındaki arsaya hoşgörü tuğlalarından harcı sevgi ile karılmış bir dostluk ve kardeşlik merkezi inşa edileceği belirtilen yemekte açılış konuşmasını Vakıf Başkanı Nurettin Aksoy yaptı.

Vakfa kazandırılmak istenen arsa için bugüne kadar destek olanlara ve geceye katılanlara teşekkür eden Aksoy, “Gönül ister ki rahat huzurlu bir ortamda hep muhabbet olsun. Muhabbetten Muhammed doğar. Biz muhabbeti aşkla işleyerek gönül bağlarımızı güçlendiririz canlar. Bizim muhabbetimiz ibadetimizdir. Bizim can cana yan yana gelmemizi sağlar. Biraz önce bahsettiğimiz arsamızın alımında fazla büyük bir başarı sağlayamadık. Eksiğimiz var. Bir yıl geçmesine rağmen çabaladık birşeyler yaptık. Ama fazla bir ilerleme sağlamadık. Burada da bütün canlar bizlere katkı sağlarsa yardımcı olursa seviniriz. Biz gelecek nesillerimize güzel bir kültür merkezi bırakmak hedefimiz. Zahmet verip emek verip bizlerle birlikte olan, bu günü bu değerli zamanını bizlerle ayıran siz canların birliği daim olsun. Neşeli huzurlu sağlıklı bol bereketli cemi cümlesi ile güzel bir yaşam nasip etsin. Coğrafyamızda, ülkemizde ve ilimizde barış kardeşlik hakim olsun. Bu niyetle cümlenizi selamlıyorum” diye konuştu.

NAYMAN: “İNANCIMIZI YAŞATMAK GÖREVİMİZ”

Yemekte konuşan Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu İnanç Yönetim Kurulu Üyesi hemşehrimiz Naime Nayman ise 26 yıldır Almanya’da Alevi örgüt yönetimlerinde inançlarını yaşatmak için çalışmalar yaptığını ancak doğduğu toprakları unutmadığını kaydetti. Kendi inançlarını yaşatarak gelecek nesillere aktarmak için yapılmak istenen kültür merkezini önemsediklerini söyleyen Nayman, “Bir derya gibi olan bu inanç başımızın tacıdır. Her kuş kendi cinsinden uçuyor. Biz kuşlar kadar da yok muyuz? Biz de kendi inancımızı yaşamak yaşatmak gelecek nesillere aktarmak insani görevimizdir. El ele olarak bu inancı yaşatmak bizlerin görevidir. Bu vesile ile biraraya gelmiş bulunuyoruz. 1996 yılında Çorum Cemevi’nin inşaatına nasıl destek olduysak bugün de bu kültür merkezi için her desteğe hazırız. Kültür merkezinin yapılmasında elimizi taşın altına koyacağız. Aramızdaki bütün bacılarımız da evlerinde mutfak masrafından birer lokma ayırarak bu cemevinin ışığının yanması için destek sağlamalı” diye konuştu.

“ANKARA’DA DA GECE YAPILACAK”

Geceye katılan Hitit Dernekler Federasyonu ve Konfederasyonu Genel Başkanı Cemal Emir ise bu projeyi duyduklarında çok heyecanlandıklarını, kendilerinin de buraya katkısı olması gerektiğini düşünerek Ankara’da da böyle bir geceyi planladıklarını açıkladı. Emir, “İnşallah fırsat oldukça biz de buradaki cemevine, gelecekteki nesillerimize katkı sunmaya çalışacağız. Ankara’da yaklaşık 500 bin nüfuslu bir ili temsil eden kuruluşun başkanıyım. Federasyonumuza bağlı olarak 200’e yakın derneğimiz vardır. Biz de orada kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz. Biz de sizlerin adına Çorumluları orada en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Öncelikle buraya gelenlere gecede emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sizler olmazsanız yapılacak hiçbir işin önemi yoktur. Sevgiyle kalın” şeklinde konuştu.

Vakıf ve dernek çalışmalarının yer aldığı 5 dakikalık slayt gösterisinin izlendiği programda diğer protokol üyelerinin konuşmalarının ardından ise açık artırma ile Arif Sağ’ın bağlaması işadamı Ahmet Ahlatcı’ya 52 bin TL’ye satıldı. Kadeş halkoyunları ekibinin birbirinden güzel gösterilerinin alkış aldığı gecede ilk olarak Çorumlu sanatçılar Ercan Aygün ve ekibi sahne alarak katılımcılara birbirinden güzel türkülerle eğlendirdi. Vakfa bağışların kabul edildiği gecede son olarak ise sanatçı Aliyar Nihan ile ekibi sahne aldı. Gece geç saatlere kadar süren eğlence ile devam etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim