Vatandaşların elektronik ortamda (http://hac.diyanet.gov.tr) veya İl-ilçe müftülüklerine bizzat müracaat ederek “Oda tercihli hac konaklama” ve “Otel Konaklama” türlerinden birini tercih ederek kayıtlarını yapacaklarının kaydedildiği açıklamada “Vatandaşlarımızın iletişim bilgilerini girmeleri gerekmektedir. Kura çekimi sonrası hacca gitmeye hak kazanan vatandaşlarımız “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgelerini cep telefonlarına gelecek olan SMS şifresi ile alabileceklerdir” denildi.

Önceki yıllarda kayıt yaptıranların kayıt yenileme işlemlerinin ise 09-31 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılacağının belirtildiği açıklamada, önceki yıllarda ön kayıt ücreti yatırıp kuraya katılan hacı adaylarından kayıt yenileme işlemlerinde herhangi bir ücret alınmayacağı, önceki yıllarda uygulanan “Normal ve Müstakil Odalı” konaklama türlerinin birleştirilerek, 2017 yılı haccında “Oda tercihli hac konaklama” türüne geçildiği anlatıldı.

İl Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada ayrıca şunlar ifade edildi: “Hac adaylarımız elektronik ortamda (http://hac.diyanet.gov.tr) veya il-ilçe müftülüklerine bizzat müracaat ederek “Oda tercihli hac konaklama” ve “Otel konaklama” türlerinden birini tercih ederek kayıtlarını yenileyeceklerdir.

Kaydını yenilemeyenler 2017 yılı hac kurasına dahil edilmeyecektir.

 Vatandaşlarımızın iletişim bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir. (Kura çekimi sonrası hacca gitmeye hac kazanan vatandaşlarımız “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgelerini cep telefonlarına gelecek olan SMS şifresi ile alabileceklerdir.)

2016 yılında hac kurasına katılıp kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adayları; hacca gitme, hac konaklama türlerini tercih etme ve varsa kuraya beraber katılmak istediği kişilerde değişiklikleri 09–31 Ocak 2017 tarihleri arasında yapabileceklerdir.

2017 yılı hac kurası 23/02/2017 Perşembe günü saat 10:00’da Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenen yerde bilgisayar ortamında ve basın huzurunda çekilecektir.

Oda Tercihli Konaklama türünde odada kalınan kişi sayısına göre takribi fiyatı  14.000 TL.- 19.000 TL.

Otel tercihli konaklama türünde ise 23.000 TL.-25.000 TL. aralıklarında olacaktır.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim