Tesis büyük, mekânlar geniş, burada faaliyet gösteren otobüs firması sayısı da sınırlı olunca, Otogar, günün her saatinde sakin ve durgun, “kaderine terkedilmiş gibi” bir görüntü sergiliyor.
Bu durum, Otogar’daki satış yerlerinin ve lokanta-kafeterya gibi hizmet birimlerinin işlerine de olumsuz yansıyor.
Otobüs firmalarının yetkilileri ve diğer işletmeciler, ayrıca, bina tasarımı, teşhir, işletme ve uygulama bakımından birtakım sıkıntılar yaşadıklarını söylüyorlar.
Başkan Yardımcısı Turhan Candan ise, Belediye Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde işyeri kiralayanların, mevcut konumlarını bilerek kiraladıklarını, yine de hakkaniyet ölçüleri içinde yeni düzenleme taleplerini karşıladıklarını, ancak ölçüyü aşan düzenlemelerin mümkün olmadığını söylüyor.


Metro İşletme Sahibi İlhan Bayav, giden yolcu ile gelen yolcu peronlarının yer değiştirilmesi hâlinde hem esnafın daha çok satış yapacağını, hem de daha sağlıklı bir araç trafiği sağlanacağını söylüyor.

“Gelen ve giden yolcu peronları değiştirilmeli
Metro Turizm Çorum İşletme Sahibi İlhan Bayav, Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin Çorum’a kazandırılmış güzide bir eser olduğunu belirterek, “Bölgemizde bu ölçekte bir otobüs terminali yok. Şehrimize de çok yakıştığına inanıyorum. Bu güzide eseri Çorum’a kazandıran başta Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer Külcü olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Uzun yıllardır sektörde olduğunu ve geçmişte Sungurlu Belediye Başkan Yardımcılığı gibi bir görevde bulunması dolayısıyla olaylara her iki taraftan da bakabildiğini vurgulayan İlhan Bayav, Yeni Terminal’de saptadığı aksaklıkları şöyle dile getirdi:
“Çorum Otogarı’nda işletmeciliğini yürüttüğüm Metro Turizm’in buradan kalkış yapan günlük 30-35 ve transit geçiş yapan yaklaşık 40-50 arasında otobüsümüz bulunuyor. Diğer 4 firma ile transit geçiş yapan firmaları da eklediğimizde Otogar’a günlük 450’ye yakın otobüs giriş çıkış yapıyor. Bir otogar, o ilin aynasıdır. Dolayısıyla otobüsle seyahat eden insanlar 15-20 dakikalığına da olsa bir şehir hakkında oranın terminalinden fikir sahibi olurlar. Hediyelik eşya, yöresel yiyecekler ya da başka tür ihtiyaçlarını şehir terminallerinden temin ederler. Bunu da en çok gelen yolcular değil, giden yolcular yapar. Ancak bizim otogarımızda hediyelik eşya, leblebi ve kuruyemiş gibi dükkânlar ‘giden yolcu’ peronlarına çok uzak konumlandırılmış durumda. Böyle olunca, giden yolcu peronunda bulunan insanlar alışveriş yapmak için o kadar uzak mesafeyi kat etmiyor. Bu da başta Çorum’un simgesi leblebi olmak üzere tüm satışları olumsuz etkiliyor. Yapılacak en akılcı yol, giden yolcu peronlarının, Terminal’in orta bölümünde konumlandırılan gelen yolcu peronlarıyla değiştirilmesi olacaktır. Bunun yapılmaması hâlinde şu an defalarca ihaleye çıkarılmasına rağmen hâlâ kiralanamayan diğer dükkânların boş kalmaya devam edeceğini düşünüyorum.
Ayrıca halkımızın buraya daha rahat ulaşımını sağlamak adına şehir içi otobüslerinin Terminal’in içine kadar girmesi sağlanmalıdır.”
İlhan Bayav, idarî anlamda da Terminal’de sıkıntılar yaşandığına dikkat çekerek, “Otogar yönetiminde sürekli bir yetki kargaşası yaşandığını gözlemliyoruz. Ayrıca esnafın sorunlarının giderilmesi yönünde yapıcı bir yaklaşım maalesef göremiyoruz. Hatta öyle ki bu sıkıntıların üst makamlara yeterince iletilmediği yönünde ciddi kaygılarımız var. Çünkü buradaki sorunlardan Sayın Külcü ve Candan’ın eğer yeterince bilgileri olsa mutlaka el atacaklarını düşünüyorum.” diye konuştu.


İlhan Bayav, şehir içi otobüslerinin Terminal’in dışından gitmesinin halkın ulaşımı açısından sıkıntı doğurduğuna dikkat çekerek, “İnsanlar tel örgülerden atlayarak Terminal’e giriyor. Hâlbuki şehir içi otobüsler Otogar’ın bir tarafından girip diğer yanından çıkabilir.” diyor.


İlhan Bayav, sıkıntıların giderilmemesi hâlinde henüz kiralanamamış olan dükkânların da boş kalmaya devam edeceğini söyledi.

“Esnaf faaliyet alanı dışında da iş yapmak istiyor”
Yeni Otobüs Terminali’nde ortağı Saffet Karakuş’la birlikte kafe işleten Okan Hergün ise bazı işyerlerinin kendi faaliyet alanları dışında da “iş yapmak” istediklerini belirterek, bu durumun esnaf arasında gerginlik ve sürtüşmeye yol açtığını söyledi.
Terminal yönetiminin yaşanan bu duruma “sessiz” kaldığını kaydeden Okan Hergün şunları söyledi:
“Biz güya kafe işletiyoruz ama menemen ya da sucuklu yumurta gibi kahvaltılık yiyecekleri satmamıza izin vermiyorlar. Öte yandan işini yürüten başka bir işletme kendi faaliyet alanı dışında pekâlâ işlere soyunabiliyor. Tüm bunlar olurken Terminal yönetiminin sessiz kalması, olaylara müdahale etmemesi esnaf arasında huzursuzluk yaratıyor. Bu durum, her geçen gün esnafı birbiriyle karşı karşıya getiriyor. Böyle devam etmesi hâlinde şu an zaten yaklaşık yüzde 50’si boş olan diğer dükkânlara yenileri eklenebilir. Sıkıntıların giderilmemesi hâlinde boş işyeri sayısının 1 yıl içinde yüzde 80’lere ulaşacağını tahmin ediyorum.”


Okan Hergün (Solda) ve Saffet Karakuş, “Güya kafe işletiyoruz ama menemen ya da sucuklu yumurta bile satmamıza müsaade edilmiyor.” dediler.

“Yolcular, leblebi satıldığını bile fark etmiyor”
Yeni Terminal’de leblebi dükkânı işleten Adem Can ile Emre Arabacı ise ön cepheye bakan ve yolcu sirkülasyonunun yoğun olduğu alandan işyerlerinin fark edilmediğini belirterek, “Dükkânlarımızın bulunduğu yer aslında kötü değil. Ancak yolcular siyah camlardan dolayı burada leblebi satıldığını göremiyor hatta herhangi bir dükkân olduğunu bile fark etmiyor. Hiç olmazsa ön cepheye doğru bir tabela asmamıza izin verilse, leblebi satışlarımız da artar.” şeklinde görüş belirttiler.


Adem Can, leblebileri ön cepheden yolcuların görebileceği şekilde teşhir edememekten duyduğu sıkıntıyı dile getirdi.


Emre Arabacı da “Hiç olmazsa ön cepheye yolcuların görebileceği tabelalar konulsun.” dedi.

“Güvendiğimiz dağlara karlar yağmasın”
Eski Otogar’da 33 yıldır esnaflık yapan ve Yeni Otobüs Terminali’nde bu işine devam eden Mehmet Ortatepe ise Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün Çorum’a çok büyük yatırımlar kazandırdığını belirterek, “Yeni Terminal de bu güzel yatırımlardan biri. Ben buranın yapılıp yapılamayacağı hakkında çeşitli tereddüt ve tartışmalar sürerken, Başkan Külcü için pankart hazırlayıp güvenini ve desteğini net bir şekilde sergilemiş birisiyim. Fakat bu güvenimin bu günlerde boşa çıkacağı endişesi taşıyorum. Dükkânlarımızın bulunduğu koridor âdeta kör nokta gibi… Transit peronlarının hemen yanı başındayız ancak simsiyah camlardan yolcular ne bizi görebiliyor, ne de sattığımız şeyleri… Ben diyorum ki Karadeniz yolcusu, 10-15 dakikalık molada içtiği sigaranın izmaritini atıp gitmesin. Çorum’a da para bıraksın. Çünkü o izmariti gene benim belediye işçim temizlemek zorunda kalıyor. Ben olaylara böyle bakarken; dükkânımı gösterebilmek ve satış yapabilmek için yolcu tarafına açtığım küçücük bir pencere yüzünden Belediye tarafından 700 lirayla cezalandırılıyorum. Bizim burada yaşadığımız sıkıntıların Terminal yönetimi tarafından Başkan Külcü’ye iletilmediğini bildiğimden, Sayın Külcü’nün sesimizi duymasını istiyorum. Sayın Külcü bizi buralarda yalnız bırakmasın. Güvendiğimiz dağlara kar yağmasın.” diye konuştu.


Mehmet Ortatepe, “Herkes konuşur, benim başkanım yapar dedim. Ancak Terminal’i yapıp bırakmamalı. Buranın daha iyi çalışabilmesi için gerekli çözüm ve tedbirleri de getirmeli.” dedi.


Terminal’den bir görünüm…


Mehmet Ortatepe, Metro yöneticisi İlhan Bayav’la…

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan:
“Biz adil olmak, Terminal esnafı ise daha çok para kazanmak derdinde”

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Yeni Otobüs Terminali’yle ilgili esnafın dile getirdiği sorunların “geçici” olduğunu belirterek, önümüzdeki süreçte bu sorunların kendiliğinden gündem dışı kalacağını söyledi.
Terminal’in halka ve esnafa en yararlı şekilde işletilebilmesi için yeni görüşlere daima açık olduklarını dile getiren Başkan Yardımcısı Candan, “Bizim Belediye olarak önceliğimiz, halkın rahat hizmet almasını sağlamak ve esnafımızın da bizden kaynaklanan herhangi bir mağduriyet yaşamamasını temin etmektir. Terminal’in en iyi şekilde işletilmesi yönünde yeni görüşlere açığız. Bu yönde daha önce defalarca oradaki esnafla bir araya gelerek toplantılar yaptık. Biz Belediye olarak en başından beri hakkaniyet ölçülerinde yeni düzenleme taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. Ancak ölçüyü aşan taleplerle ilgili düzenlemelere karşıyız. Neticede Terminal’deki dükkânları kiralayan esnaf veya firmalar, bu işyerlerinin mevcut konumlarını bilerek kiraladılar. Buradaki dükkânların mevcut durumları ihale şartnamesinde açıkça belirtilmiştir. Esnafımız da bu şartları bilerek, isteyerek oraları kiraladılar. Şimdi kalkıp ihale şartnamesinin dışında farklı düzenlemeler yapmamızı istemek, bizden ihale şartnamesini değiştirmemizi istemek anlamına gelir.” diye konuştu.

“Terminal’de acımasızbir rekabet yaşanıyor”
Turhan Candan, terminal esnafının birbiriyle “çok acımasız” bir ticarî rekabet geliştirdiğine dikkat çekerek şöyle devam etti:
“Bizim adil olmak gibi bir derdimiz var. Terminal esnafı ise daha çok para kazanma derdinde. Oradaki ticarî rekabet, ‘komşuyu yaşatmamak’ üzerine kurulu. Öncelikli olarak bu ticarî rekabetin etik bir çizgiye çekilmesi lâzım. Şu an itibarıyla yaşadığımız yaz sezonunun da kazanç düşüklüğünde etkisi olduğuna inanıyorum. Eylül ayında okulların açılmasıyla beraber yeni İmam Hatip Lisesi’ne 3000 öğrenci gelecek. Ayrıca Fen Lisesi ve Öğretmen Lisesi’nin yanı sıra Kredi Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurdu’nda barınan öğrencilerin de geldiğini düşündüğümüzde Terminal esnafımızı çok parlak günler bekliyor. İki ay içerisinde sorun olarak görülen tüm hususların gündemden düşeceğine inanıyorum.”

“Gecenin 11’inde cepten aranabiliyorsam,
esnaf kaderine terkedilmemiş demektir”

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, terminal esnafının kaderine terkedildiği ya da sorunlarıyla baş başa bırakıldıkları yönündeki iddiaları da kesin bir dille reddederek, “Eğer öyle olsaydı Terminal esnafıyla defalarca bir araya gelerek toplantılar yapmazdık. Onların görüşlerini sormazdık… Hatta bizim, onların sorunlarına uzak durduğumuz şeklindeki suçlamalar doğru olsaydı, Terminal esnafı bana her istediği saatte ve dilediği şekilde ulaşamazdı. Daha birkaç gün önce gecenin 11’inde cep telefonundan arayıp, sıkıntılarını aktaran esnaf arkadaşımız oldu. Demek ki Belediye olarak oradaki esnafa çok yakın durmuşuz, problemleriyle mesai mefhumu gözetmeksizin hemhâl olmuşuz.” ifadelerini kullandı.


Otobüs peronlarından ve Terminal’in içinden…


Editör: TE Bilisim