Proje kapsamında Dumlupınar İlkokulu, İstiklal İlkokulu, Fatih Sultan Mehmet İlkokulu  ve Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda toplam 600 öğrenciye tehlike kaynakları ve korunma yolları ile ilgili bilgi verildi.

Projenin tamamlanması nedeniyle Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda bir tören düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, insan hayatında tehlike kaynaklarının hiçbir zaman ortadan kalkmayacağını belirterek, “Tamamen yalıtılmış ortamlar oluşturulması mümkün değildir. Bizlere düşen, yaşadığımız ortamda gerekli tedbirleri zamanında alarak, oluşmadan önce tehlikeyi bertaraf etmeye çalışmaktır. Çocukluk döneminde bu tip bilgilerin verilmesini önemsiyorum. İnşallah çocuklarımız bu eğitimler sayesinde en az risk altında olacakları ortamları oluşturmanın gayretinde olurlar. Ayrıca bir sosyal sorumluluk olarak tehlike kaynakları ve çözüm yolları konusunda farkındalık eğitimini veren Votorantim Çorum Çimento Fabrikası Genel Müdürü Sayın Arif Çınar ve ekibine de katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Ardından kürsüye gelen Votorantim Çorum Çimento Fabrikası Genel Müdürü Arif Çınar ise öğrencilere, birtakım tehlike kaynaklarından çok basit önlemlerle kurtulabileceklerini anlattı.

Etkinliğin sonunda tüm öğrencilere Votorantim Çorum Çimento Fabrikası’nın bir armağanı olarak ilk yardım setleri dağıtıldı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim