Panele Vali Yardımcısı Recep Yüksel, kurum müdürleri ve davetliler katıldı. Panelin açış konuşmasını yapan Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Ocak, Piyasa Gözetimi ve Denetimi (PGD) faaliyetleri ile ilgili mevzuat hükümlerini karşılamayan ürünlerden kaynaklanan zararların ortadan kaldırılarak, insan can ve mal güvenliğini sağlamanın yanı sıra bitkilerin, hayvanların ve çevrenin korunması, diğer iktisadi aktörlerin haksız rekabete karşı korunması ve iyi işleyen bir piyasa ekonomisine sahip olunmasının sağlandığını ifade etti.

Vatandaşların günlük hayatta kullandığı asansörlerden elektrikli ev aletlerine, gaz yakan cihazlardan otomotiv aksam ve parçalarına kadar birçok ürünün piyasadaki denetimlerinin Bakanlık tarafından gerçekleştirildiğini anlatan Ocak, PGD faaliyetlerinin vatandaşların can ve mal güvenliği için bilimsel kriterlere dayanan bir risk analizi sonrasında tespit edilen yüksek riskli ürünler üzerinde gerçekleştirildiğini kaydetti. Bir yandan adil bir piyasa ortamı hazırlamak bir yandan da “Türk Malı imajını korumak istenildiğini belirten Ocak, PGD faaliyetlerinin doğrudan cezalandırmayı hedef almak yerine üreticileri bilinçlendirerek güvenli bir piyasa oluşturmayı ve güvenli bir piyasa ortamında vatandaşların yüksek standartlı ürünlerle buluşturulmasının hedeflendiğini kaydetti.

Vatandaşlarımız günlük hayatta karşılarına çıkan ürün güvenliğine ilişkin şikâyetlerini, Bakanlığın internet sayfasında (www.sanayi.gov.tr) yer alan ihbar/şikâyet formunu veya “Alo 130 Ürün Güvenliği Şikâyet Hattı’nı kullanarak ya da doğrudan İl Müdürlüğümüze yazacakları bir dilekçe ile ulaştırabileceklerini anlatan Ocak, farkındalık yaratmak amacıyla çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Vali yardımcısı Recep Yüksel de konuşmasında Türk halkının ürünün en iyisini hizmetin en güzelini almaya layık olduğunu, bunu sağlamak için de ellerinden gelen gayreti göstereceklerini dile getirdi. Ürün Güvenliği Haftası’nın bir amacının da üretici ve tüketiciyi bilinçlendirmek olduğunu kaydeden Yüksel, “Geçtiğimiz sürede ekonomide bir dalgalanma oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız da valilere gönderdiği bir genelge ile çalışmalar yapmasını istedi. Bu konuda Çorum’da başlanan çalışmalar devam ediyor” dedi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim