CHP Çorum İl Başkanı Gürsel Yıldırım, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çorum mitingi ile ilgili hazırlık yapan partili gençlerin, bir grup HDP’linin saldırısına uğradığını belirterek, kendisinin de olay yerine intikal etmesinden sonra tehdit edildiğini, ancak provokasyonlara gelmeme konusunda son derece duyarlı ve kararlı olduklarını söyledi.
Çorum kamuoyuna yazılı açıklamasında, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının, emperyalizme büyük bir ders vererek Osmanlı’nın küllerinden laik ve demokratik yeni bir cumhuriyetin doğmasını sağladıklarını vurgulayan Gürsel Yıldırım, “İktidar partisinin verdiği ödünler sonucu, ülkemiz bölünme riskiyle karşı karşıya kalmış, üniter yapımız tehlikeye girmiştir. AKP, iktidarını sürdürebilmek için kirli pazarlıklar peşindedir. Bunun yansıması olarak, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı mitingin hazırlıklarını sürdüren gençlik kollarımız, bir grup HDP’linin saldırısına uğramıştır. Ben de olay yerine intikal ettikten sonra tehdit edildim.” dedi.
CHP’li gençlerin sağduyulu davranarak kargaşa çıkarma planlarını boşa çıkardıklarını ifade eden Yıldırım, “Biz ülkemizin birlik ve beraberliğini korumak ve kollamak için var gücümüzle çalıştık,çalışmaya devam edeceğiz.Takdiri Çorum kamoyuna bırakıyorum” dedi.
Editör: TE Bilisim