4 gün süren Kurban Bayramı boyunca Çorum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerle Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personellerinin denetim yaptığını ve yaşanan olumsuz durumlara karşı müdahalede bulunduğunu ifade eden Başkan Gür, “Biz bayram yaptık ama onlar vazifelerinin başında bulundu. Bu yapılan denetim ve kontrollerin asıl amacı ceza kesmek değil Çorum halkının sağlığını korumak ve çevre kirliliğinin önüne geçmekti. Bunu da başarıyla yerine getirdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın belediyelerin gösterdiği yerler dışında park, bahçe, cadde, sokak ile bina önleri, meydan gibi umuma açık kurban kesimine uygun olmayan yerlerde kurban kesilemeyeceğini daha önceden yayınladığı genelgeyle duyurduğunu aktaran Recep Gür, geçtiğimiz yıllarda yaşanan aksaklıkların bu yıl fazla yaşanmadığını bunun sebebinin de cezaların caydırıcı ve vatandaşların artık duyarlı olmasından kaynaklandığını kaydetti.

Gür, ayrıca hayvan satış ve kesim yerlerinde çevre kirliliğine sebep olabilecek faaliyetlere karşı toplum ve çevre sağlığının olumsuz etkilenmemesi için bundan sonrada tedbirlerin alınmaya devam edeceğini sözlerine ekledi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim