Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu ile birlikte Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Rektör Alkan, Belediye Başkanı Külcü’nün verdiği desteklerle Kuzey Kampusu’nda pek çok aşamasının hızla aşıldığını ifade ederek Milletvekilleri, Vali ve Belediye Başkanı Külcü başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, Sanayi ve Ticaret Odası ile STK’ların ve tüm paydaşların sürece dahil edilmesiyle birlikte çok hızlı yol kat edildiğini belirtti.
Güney Kampusu’nda bu sene içerisinde master plan ile ilgili çalışmalara başlanacağını ve kampusun yeni yapılan hastanenin karşısında olması sebebiyle Tıp Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Veterinerlik Fakültesi başta olmak üzere sağlık bilimlerinin yer alacağı bir Sağlık Kampusu olarak planlandığını dile getiren Rektör Alkan, kampus inşaatında çalışmalara başlanabilmesi için tahsis işlemlerinin tamamlanmasını beklediklerini dile getirdi.
Çorum Belediyesi ile kurulan yakın diyalogun Hitit Üniversitesi’nin sadece fiziki altyapısında değil sosyal, kültürel ve bilimsel anlamda da çok önemli işbirliklerine dönüştüğünü dile getiren Rektör Alkan, bu sinerjide Muzaffer Külcü’nün üniversiteye olan yakın ilgisinin büyük rol oynadığını belirterek, “Belediyemizin hemen her biriminde yakalanan bu işbirliğinden ve üniversiteye her konuda verdiği desteklerden dolayı Başkan Külcü’ye, yakın çalışma ekibine ve tüm Çorum Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.
Alkan, Çorum Belediyesi’nin ilimizin ve ülkemizin gelişmesine daha fazla katkıda bulunmak adına girişimci ve modern teknolojileri takip eden bir yerel yönetim anlayışıyla çalışmalar yaptığını da sözlerine ekledi.
Hitit Üniversitesi’nin yaptığı başarılı çalışmalarla şehrimizin gelişmesinde önemli bir paya sahip olduğunu dile getiren Külcü ise Güney Kampus arazi tahsisinin Mart ayında yapılacağını ifade etti. Külcü “Çorum Belediyesi olarak başta kampüs yeri olmak üzere Üniversitemizin ve öğrencilerimizin ihtiyaç ve talepleri hususunda bugüne kadar yaptığımız çalışmaları bundan sonra da devam ettireceğiz” dedi.
Başkan Külcü, Rektör Alkan’a çalışmalarında başarılar diledi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim