Güney kampüsünün karşısında 1000 yataklı bir hastanenin bulunduğunu belirten Alkan, “Hemen yanı başında harika bir terminal var, hemen yanı başında 2 yıla kadar bitecek olan spor kompleksimiz olacak. Artık o bölge ciddi bir cazibe merkezi haline gelmeye başladı. Böyle bir yerde 481 bin metrekare bir araziye sahip olduk. Biz bu arazide bir sağlık kampusu yapmak istiyoruz. Eğer olabiliyorsa da buranın yeni bir üniversiteye kavuşturulmasını istiyoruz” dedi.
481 DÖNÜMLÜK ARAZİ TAHSİS EDİLDİ
2011 yılında Çorum’a ilk geldiğinde en önemli sorunlarından birisinin kampus eksiliği olduğunu kaydeden Alkan, “Bu çok zor bir konuydu. Başkanımız, ‘Rektör Yardımcısı gibi çalışacağım’ ifadesi, sadece beylik içerisinde ifade edilen bir şey değildi. Zaman içerisinde başkan beyin bu konudaki net duruşu, arzusu ve istekliliği bunu doğruladı. Güney kampüsüne her ne kadar 2 yıllık bir süre olsa da, bir Harita Mühendisi olarak yorumum şudur ki, arazinin hemen her türlüsünü içinde bulunduran, karmaşıklık konusunda Türkiye’deki en iddialı yapılardan biriydi. 400’ün üzerinde parselden oluşan, içerisinde ormandan, hazineye, hisseli, trampalı, davalı bir araziydi. O kadar çok işlem gerçekleşmiş ki, karmakarışık olan bir araziden bahsediyoruz. Bu süreçte başkan bey üniversitenin lehine olacak şekilde çalıştı. Sonuç olarak çok muazzam bir araziye, muazzam bir kampusa kavuşacağız” ifadelerini kullandı.
CAZİBE MERKEZİ OLACAK
Güney kampüsünün cazibe merkezi olacağını dile getiren Rektör Alkan, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Karşısında 1000 yataklı bir hastane var, hemen yanı başında harika bir terminal var, hemen yanı başında 2 yıla kadar bitecek olan spor kompleksimiz olacak. Artık o bölge ciddi bir cazibe merkezi haline gelmeye başladı. Böyle bir yerde 481 bin metrekare bir araziye sahip olduk. Biz bu arazide bir sağlık kampusu yapmak istiyoruz. Eğer olabiliyorsa da buranın yeni bir üniversiteye kavuşturulmasını istiyoruz. Yani ayrı bir sağlık üniversitesi olmasını arzu ediyoruz. Bu Türkiye’de artık bunlar konuşulan şeylerdir. Ayrı bir üniversite olmasa bile Hitit Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi, Sağlık Meslek Yüksekokulu, Veterinerlik Fakültesi ve inşallah YÖK’de bekleyen dosyalarımızdan birisi de Eczacılık Fakültesi, Diş Hekimliği olacaktır. Bunlar çok kolay yatırımlar değil, bunların planlanması gerekiyor. 1000 yataklı hastanenin olduğu ve karşısında da sağlık kampusunun bulunduğu bir sağlık adası, sağlık bölgesi ortaya çıkacak. Hemen arka tarafında Kredi Yurtlar Kurumu’nun yurdu, daha da ilerisinde özel sektör olarak yaptırılan KYK tarafından işletilen bir yurt daha bulunuyor. Buralar her anlamda birer cazibe merkezi haline gelecektir. Her anlamda baktığımızda şehrin girişinde de çıkışında da birer tane kampusumuz olmuş olacak.
“ÜNİVERSİTENİN BAŞARISI, ÇORUM’UN BAŞARISIDIR”
Üniversite kurmak tamamen parayla ilgili bir şeydir ama üniversite olmak, tamamen kültürle ilgili bir şeydir. Sizin bir kültürünüzün oluşması, bazı reflekslere sahip olmanız en az binalar kadar önemli. Bize düşen bundan sonrasında oralarda daha kaliteli, donanımlı insanlar yetiştirmektir. Dünya üniversite sıralamalarında her geçen gün artan bir başarımız var. Bizler bunları açıklıyoruz ama bu üniversite Çorum’undur. Üniversitenin gelişimi Çorum halkının lehinedir. Bu üniversitelerdeki sorunlar sadece bizi değil Çorum’u da ilgilendirir. Başarı, Çorum’un başarısıdır. Bizim bundan sonrasında marka olabilmemiz, belli bölümlerde seçilebilir, tercih edilebilir olmamız gerekiyor.
“ÖĞRENCİ SAYISINI BEŞ YILDA 8 BİNDEN 17 BİNE ÇIKARDIK”
Öğrenci artık çok değerli. Artık öğrenciler sadece 1 veya 2 tercih yapıyor. Gelirse burada okurum gelmezse gitmem diyor. Artık öğrenci çok kıymetli, her ilde bir üniversite var. Dolayısıyla biz üniversite olarak, elbette bir cazibemiz var ama Çorum’un cazibesiyle de ilişkili bir şeyler ortaya koymamız gerekiyor. Öğrenci üniversiteye gelirken, laboratuarına, hocasına bakıyor, binasına bakıyor ancak ben akşam nereye gideceğim? Diyor. Hafta sonu nerede vakit geçireceğim? Diyor. Öğrenci artık gideceği üniversiteyi ve çevresini sorguluyor. Şuan itibariyle 17 binin üzerinde öğrencimiz bulunuyor. 8 binden 17 bine 5 yılda çıkmayı başardık. Bu da gösteriyor ki Çorum’da büyük bir potansiyel var. Eğer binalarımızı tamamlarsak ve altyapımızı oluşturursak daha da artacaktır.” (Taner ŞİMŞEK) 
Editör: TE Bilisim