Öğretmenler Günü kutlamaları için, eğitimde fark yaratan 81 ilden 81 öğretmen belirlendi. Yaptığı çalışmalar ve başarılardan dolayı ilimizi temsil etmek için seçilen Çorum Bilim ve Sanat Merkezi sınıf öğretmeni Gülser Kırış, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ankara’ da düzenlemiş olduğu 5 günlük Öğretmenler Günü etkinlik programına katıldı.

Birçok sanat ve kültürel etkinliğin de yer aldığı 24 Kasım Öğretmenler Günü programı, 20 Kasım günü Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın “Öğretmenlere Vefa Konseri” ile başladı. Çeşitli tarihi ve kültürel gezilerle devam eden program, 24 Kasım günü Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk başkanlığındaki bakanlık bürokratları ile öğretmenlerden oluşan heyetin Anıtkabir’ i ziyareti ile sona erdi.

Gülser Kırış, 2012 yılında “İçimde Bir Boşluk “ isimli şiir kitabı ve “Tercüme-i Hâl” isimli ilk şiir dinletisi ile başladığı sanatsal çalışmalarına “Altı Şair Üstü Şiir”, “Benim Bir Hayalim Var” şiir kitapları ve “Kadın Şairler Şiir Gecesi”, “Benim Bir Hayalim Var”, “Yaşantımızdan Ilık Esintiler” gibi 15 şiir dinletisinin içerisinde yer aldı.

17 yıldır sınıf öğretmenliği yapan Gülser Kırış, 13 yıl birleştirilmiş sınıflı köy okullarında çalıştı. Amasya Üniversitesi’nde yüksek lisansı bulunan Kırış, şu anda eğitimdeki çalışmalarında ise TÜBİTAK projelerinde yürütücülük, atölye liderliği, katılımcı olarak görev alıyor.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim